UPDATE Rezultate finale alegeri parlamentare 2012. Prahova merge în Parlament cu 22 de deputaţi şi senatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Parlament vor ajunge mai mulţi candidaţi decât numărul colegiilor din Prahova. FOTO: Adevărul
În Parlament vor ajunge mai mulţi candidaţi decât numărul colegiilor din Prahova. FOTO: Adevărul

Deşi în Prahova sunt 17 colegii de deputaţi şi senatori, în Parlamentul României vor merge 22 candidaţi, de la trei formaţiuni politice – USL, ARD şi PP-DD

UPDATE, ora 18.40

După centralizarea voturilor finale şi două etape de distribuire a mandatelor, în Parlamentul României vor ajunge următorii candidaţi la alegerile parlamentare din Prahova:

Deputaţi – 15 mandate

Colegiul 1Mircea Roşca (USL)

Mircea Roşca este preşedintele PNL Prahova şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, funcţie pe care o va pierde după ce a câştigat mandatul de deputat. Căsătorit, este născut pe 25 februarie 1974 şi este economist de profesie.

Colegiul 2Virgil Guran (USL)

Virgil Guran este o prezenţă cu vechime în politica prahoveană şi un prosper om de afaceri. Este preşedintele PNL Câmpina. Este născut în 1965 şi este de profesie economist.

Colegiul 3Graţiela Gavrilescu (USL)

Graţiela Gavrilescu este actualul deputat din zonă, aleasă în 2008 pe listele PNL. Are o bogată activitate politică şi a fost viceprimar al Ploieştiului, din perioada 2004 – 2008. De profesie inginer, a abandonat meseria de bază în favoarea afacerilor. Graţiela Gavrilescu s-a născut în 1966.

Colegiul 4Sebastian Ghiţă (USL)

Sebastian Ghiţă a fost cel mai bogat candidat la alegerile parlamentare din România. Doar colecţia de ceasuri, bijuterii şi obiecte de artă valorează 17 milioane de euro, iar depozitele în bănci sunt de peste 48 de milioane de euro. Finanţatorul echipei Asesoft Ploieşti şi patronul televiziunii RTV este născut în 1978 şi este de profesie economist.

Colegiul 5Sorin Teju (USL)

Sorin Teju, un prosper om de afaceri din Vălenii de Munte, a intrat în PNL special pentru a candida la alegerile parlamentare. El s-a înscris în partid cu doar două săptămâni înainte de şedinţa Delegaţiei Permanente în care au fost confirmaţi candidaţii, având nevoie de o derogare de la Bucureşti. Născut în 1965, este de profesie subinginer.

Colegiul 6Dragoş Gunia (ARD), Răzvan Tănase (PP-DD)

Dragoş Gunia este consilier judeţean şi şef serviciu administrativ la Conpet. De profesie jurnalist, este născut în 1977. A câştigat mandatul chiar dacă a avut mai puţine voturi decât Sorin Chivu (UNPR), la redistribuirea mandatelor.

În acelaşi mod a câştigat un mandat de deputat şi Răzvan Tănase (PP-DD). De profesie inginer, este născut în 1979 şi provine din mediul de afaceri.

Colegiul 7Nicolae Alexandri (USL)

Suprefect, prefect şi deputat, Nicolae Alexandri este preşedintele PNL Ploieşti. Este, din acest an, directorul general Conpet. Alexandri este născut în 1967 şi este de profesie inginer economist.

Colegiul 8Vlad Cosma (USL)

Vlad Cosma, fiul preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, este vicepreşedinte al TSD Prahova şi a câştigat fostul colegiu al lui Adrian Năstase. Vlad Cosma are 29 de ani şi este de profesie economist.

Colegiul 9George Ionescu (ARD)

Actualul deputat de pe Colegiul 9, George Ionescu (PDL) a câştigat un nou mandat, deşi a obţinut mai puţine voturi decât Alexandru Ştefănescu, candidatul PC, la redistribuire. Este patronul unei cunoscute firme de taxi din Ploieşti, dar şi al unei averi consistente. Este născut în 1968 şi este de profesie inginer.

Colegiul 10Ion Eparu (USL), Gabriela Anghel (PP-DD)

Ion Eparu este profesor universitar la UPG Ploieşti şi consilier local cu ştate vechi. Ion Eparu este născut în 1952 şi este de profesie inginer. Politic ocupă funcţia de preşedinte al PSD Ploieşti.

Gabriela Anghel (PP-DD) a obţinut mandatul de deputat la redistribuirea mandatelor. Este profesor, dar lucrează şi în mediul privat.

Colegiul 11Paul Dumbrăvanu (USL), Roberta Anastase (ARD)

Paul Dumbrăvanu, preşedintele tinerilor liberali din judeţ, a intrat abia din această vară în prim-planul politicii din Ploieşti când a câştigat un mandat de consilier judeţean şi a devenit directorul RASP. Este născut în 1979.

Roberta Anastase, preşedintele PDL Prahova şi fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, s-a născut în 1976 şi este de profesie sociolog. A intrat în politică încă din adolescenţă. A câştigat mandatul de deputat pe 9 decembrie, la redistribuirea naţională a mandatelor.

Colegiul 12Andrei Sava (USL)

Tânărul Andrei Sava (PSD), actualul deputat de pe colegiu a câştigat în 2008 mandatul pe listele PDL şi abia în 2012 a trecut la PSD. Sava este născut în 1981 şi este de profesie jurist.

Senat – 7 mandate

Colegiul 1Georgică Severin (USL)

Georgică Severin a câştigat mandatul în 2008, pe listele PDL, dar a trecut în 2010 la PSD. Născut în 1960, este de profesie cadru didactic şi a activat o vreme şi ca jurnalist.

Colegiul 2Daniel Savu (USL)

Senatorul Daniel Savu (PSD) a câştigat un nou mandate în Colegiul Ploieşti Nord - Valea Slănicului, după ce, în 2008, a câştigat Colegiul 5 Ploieşti. În 2008, a candidat şi la Primăria Ploieşti. Este născut în 1960 şi este de profesie inginer.

Colegiul 3Ion Luchian (USL), Dan Ioniţă (PP-DD)

Membru vechi al PNL Prahova, Ion Luchian este medic chirurg urolog. A fost director al Direcţiei de Sănătate Publică Prahova timp de câţiva ani şi a câştigat, în trecut, şi două mandate de deputat. Este născut în 1951.

Dan Aurel Ioniţă (PP-DD) a obţinut un mandat de senator la redistribuirea voturilor. Este născut în 1968 şi este membru PP-DD Prahova din toamna lui 2011, de la formarea organizaţiei judeţene.

Colegiul 4 Radu Ştefan Oprea (USL)

Ştefan Radu Oprea a fost prefect de Prahova şi este un cunoscut om de afaceri, cu o avere impresionantă. Este născut în 1970 şi este de profesie inginer.

Colegiul 5Augustin Mitu (USL), Andrei Volosevici (ARD)

Fostul primar al Ploieştiului din mandatul 2008-2012, Andrei Volosevici (PDL) a intrat în Senat la redistribuirea voturilor, alături de Augustin Mitu (PSD/USL), conferenţiar universitar la UPG Ploieşti, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Educaţiei, actual şi fost consilier local şi judeţean.

Andrei Volosevici este avocat şi este născut în 1976. A fost preşedinte al PDL Ploieşti, funcţie la care a renunţat, dar este, în continuare vicepreşedinte al PDL în Biroul Permanent Judeţean Prahova.

Augustin Mitu este născut în 1970 şi este de profesie economist.

Pe listele de deputaţi ar putea fi confirmat şi Dragoş Zisopol, candidatul de pe Colegiul 11 - Ploieşti Vest al  Uniunii Elene din România, una dintre formaţiunile politice care au intrat în Parlament.

ORA 17.15

Numărul de voturi valabil obţinute şi coeficientul electoral al circumscripţiilor dă dreptul, în urma primei etape de repartizare computerizată a unui număr de 9 mandate pentru USL (7 de deputaţi şi 2 de senatori), 4 pentru ARD (3 de deputaţi şi 1 de senatori) şi 1 pentru PP-DD (la Camera Deputaţilor).

Procesul este urmat de o a doua etapă de repartizare a mandatelor, astfel că în Parlamentul României ar putea merge următorii deputaţi şi senatori:

Deputaţi

Colegiul 1 – Mircea Roşca (USL)
Colegiul 2 – Virgil Guran (USL)
Colegiul 3 – Graţiela Gavrilescu (USL)
Colegiul 4 – Sebastian Ghiţă (USL)
Colegiul 5 – Sorin Teju (USL)
Colegiul 6 – Dragoş Gunia (ARD), Răzvan Tănase (PP-DD)
Colegiul 7 – Nicolae Alexandri (USL)
Colegiul 8 – Vlad Cosma (USL)
Colegiul 9 – George Ionescu (ARD)
Colegiul 10 – Ion Eparu (USL), Gabriela Anghel (PP-DD)
Colegiul 11 – Paul Dumbrăvanu (USL), Roberta Anastase (ARD)
Colegiul 12 – Andrei Sava (USL)

Senat

Colegiul 1 – Georgică Severin (USL)
Colegiul 2 – Daniel Savu (USL)
Colegiul 3 – Ion Luchian (USL), Dan Ioniţă (PP-DD)
Colegiul 4 – Radu Ştefan Oprea (USL)
Colegiul 5 – Augustin Mitu (USL), Andrei Volosevici (ARD)

Lista cu aceste rezultate este provizorie şi ar putea suferi modificări la finalul repartizării mandatelor.

Pe listele de deputaţi, de exemplu, ar putea apărea şi Dragoş Zisopol, candidatul Uniunii Elene din România, una dintre formaţiunile politice care au intrat în Parlament.

Ion Eparu este profesor universitar la UPG Ploieşti şi consilier local cu ştate vechi. Ion Eparu este născut în 1952 şi este de profesie inginer. Politic ocupă funcţia de preşedinte al PSD Ploieşti.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite