UPDATE Deputatul PNL de Prahova Mircea Roşca a fost arestat preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Roşca este acuzat de fapte de corupţie. FOTO Facebook
Mircea Roşca este acuzat de fapte de corupţie. FOTO Facebook

Preşedintele PNL Prahova a fost dus miercuri seară la audieri, la DNA Ploieşti, unde a şi fost reţinut pentru 24 de ore. Joi, magistraţii Curţii Supreme au decis arestarea sa preventivă

UPDATE ORA 20.30

Deputatul PNL Mircea Roşca, acuzat de trafic de influenţă după ce ar fi intervenit în favoarea unui văr al său şi a unui om de afaceri care l-a denunţat, a fost arestat, joi, printr-o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

 Roşca va fi încarcerat, dar poate contesta decizia, care nu este definitivă, la aceeaşi instanţă, potrivit Mediafax.

Deputatul a fost reţinut, miercuri noapte, după ce a fost audiat la DNA Ploieşti, unde a fost adus de anchetatori în urma percheziţiilor efectuate, tinmp de şase ore, la domiciliul său din Comarnic, judeţul Prahova.

Cu o zi în urmă, Camera Deputaţilor încuviinţase cererile de percheziţie, reţinere şi arestare, în dosarul în care Mircea Roşca este acuzat de fapte de corupţie, după ce a fost denunţat de un om de afaceri din Comarnic.

20 noiembrie

Deputatul Mircea Roşca (PNL) este joi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), unde se judecă propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii anticorupţie.

Mircea Roşca nu a făcut declaraţii la intrarea în sediul instanţei.

Propunerea de arestare a lui Roşca va fi judecată de magistratul Mirela Sorina Popescu.

Mircea Roşca, reţinut miercuri noapte, a fost adus la instanţa supremă din arestul de la Câmpina al IJP Prahova.


19 noiembrie, UPDATE ORA 23.50

Procurorii DNA Ploieşti l-au reţinut miercuri noapte, pentru 24 de ore, pe deputatul PNL Mircea Roşca, în urma percheziţiilor din cursul zilei de la vila sa din Comarnic şi audieri ulterioare la sediul DNA Ploieşti.

Deputatul a ieşit cu cătuşe la mâini din sediul DNA Ploieşti şi a fost transferat în arestul IJP Prahova de la Câmpina.

ORA 22.00

Procurorii DNA Ploieşti au încheiat miercuri seară, după aproape şase ore, percheziţiile de la vila din Comarnic a deputatului liberal Mircea Roşca.

La finalul descinderii, preşedintele PNL Prahova Mircea Roşca a ieşit din locuinţă împreună cu avocatul său, şi, potrivit Mediafax, a declarat că este nevinovat. Ulterior, deputatul liberal s-a îndreptat spre sediul DNA Ploieşti, unde a intrat la audieri.

Cu o zi în urmă, Camera Deputaţilor încuviinţase cererile de percheziţie, reţinere şi arestare, în dosarul în care Mircea Roşca este acuzat de fapte de corupţie, după ce a fost denunţat de un om de afaceri din Comarnic.

Pe aceeaşi temă:

Locuinţa din Comarnic a deputatului Mircea Roşca, percheziţionată de procurori

„Marţea albă“ din Parlament. PSD nu s-a vindecat de microbul micilor furtişaguri

Camera Deputaţilor a dat aviz pozitiv pentru arestarea deputaţilor PSD Ioan Adam şi Ion Diniţă, dar şi a liberalului Mircea Roşca, deşi, pe ultimul, deputaţii PSD l-au apărat în comisia Juridică, pentru a-l pune într-o ipostază delicată pe Klaus Iohannis.

Adrian Rotilă, vărul deputatului Mircea Roşca, cercetat sub control judiciar

Adrian Rotilă, vărul deputatului PNL Mircea Roşca, a fost pus sub control judiciar de magistraţii Curţii Supreme, chiar dacă procurorii anticorupţie au cerut arestarea preventivă a acestuia. Acesta este urmărit penal pentru cumpărare de influenţă. Procurorul General al României, Tiberiu Niţu, a transmis abia miercuri dimineaţă ministrului Justiţiei cererea de încuviinţare a arestării preventive a lui Roşca, înaintată marţi de DNA.

Deputatul PNL Mircea Roşca, acuzat de corupţie. DNA cere arestarea parlamentarului

Preşedintele PNL Prahova, deputatul Mircea Roşca, a fost citat să se prezinte, marţi, la DNA Ploieşti, pentru audieri într-un dosar de corupţie. În acelaşi dosar mai este vizat şi liderul PNL Azuga. DNA cere arestarea preventivă a parlamentarului.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite