Un turist străin a murit lovit de trăsnet pe munte, în Bucegi: „I-a băgat în sperieţi pe toţi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un turist, surprins de furtună pe munte, a murit lovit de fulger FOTO Salvamont Buşteni
Un turist, surprins de furtună pe munte, a murit lovit de fulger FOTO Salvamont Buşteni

Un turist străin a murit, sâmbătă, în Bucegi, în timpul unei furtuni însoţite de descărcări electrice. Bărbatul ar fi fost lovit de trăsnet, anunţă salvatorii montani din Buşteni.

Cetăţeanul străin se afla pe un traseu din zona Creasta Bucşoiului, împreună cu un grup de 20 de persoane, când a fost surprins de furtună.  

„Primul trăsnet a căzut foarte aproape de grup şi i-a băgat în sperieţi pe toţi. Al doilea însă l-a lovit în plin pe cetăţeanul străin. Îngroziţi, ceilalţi au fugit încercând să se pună la adăpost şi au sunat după ajutor. O echipă de salvatori a plecat imediat la locul accidentului, dar, din păcate, pentru victimă era prea târziu ca să se mai facă ceva. Probabil a murit pe loc”, au anunţat salvatorii montani pe pagina de Facebook a Salvamont Buşteni.

Duminică dimineaţă, dacă vremea va permite, se va cere ajutorul unui elicopter, dar se vor organiza şi echipe terestre, pregătite să intervină, au precizat salvamontişti.

La această oră, nu se cunoaşte naţionalitatea victimei. Ceilalţi turişti care făceau parte din grup au fost adăpostiţi la cabana de la Vârful Omu.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Turiştii preferă muntele în locul mării. Cozi ca-n vremurile bune, la Castelul Peleş din Sinaia VIDEO

O tânără de 24 de ani s-a aruncat de pe un pod într-o prăpastie, în staţiunea Sinaia FOTO

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite