Tânăra găsită moartă pe Valea Caraiman a ignorat avertismentul salvamontiştilor. „Pe traseul acesta au murit peste o sută de turişti“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mădălina, tânăra care şi-a pierdut viaţa pe cel mai periculos traseu din Buceşti  FOTO facebook
Mădălina, tânăra care şi-a pierdut viaţa pe cel mai periculos traseu din Buceşti  FOTO facebook

Mădălina Itu (24 de ani), din Suceava, absolventă a Academiei Militare din Bucureşti, este tânăra care în urmă cu două zile şi-a pierdut viaţa pe un traseu periculos din Bucegi, după ce a ignorat avertismentele salvamontiştilor.

Fata a căzut într-o prăpastie adâncă de aproximativ 50 de metri, iar loviturile la cap, dar şi multiplele fracturi deschise de la nivelul corpului au fost mult prea grave pentru ca medicii să o mai poată resuscita. Grav este că, înainte să urce pe traseu, tânăra a luat legătura cu Salvamont Buşteni şi s-a interesat dacă vremea sus pe creastă este bună pentru drumeţii.

Deşi a primit un răspuns categoric negativ, Mădălina a plecat pe traseu însoţită de prietenii ei. La doar câteva ore, salvatorii montani erau alertaţi prin numărul unic de urgenţă că este nevoie de intervenţia lor.

Mădălina Itu a plecat la Buşteni în weekend, împreună cu mai mulţi prieteni. Deşi nu erau montaniarzi experimentaţi şi nu aveau un echipament specific, iar vremea era total nefavorabilă, la baza muntelui plouase torenţial, iar la cota 2000 ningea, grupul de tineri s-a încăpăţânat şi a abordat poate cel mai dificil traseu din zona Buşteni, Valea Caraiman, locul unde în ultimii 30-40 de ani şi-au pierdut viaţa peste o sută de turişti, spun salvamontiştii din Buşteni.

“M-au sunat înainte să mă întrebe cum este vremea sus şi dacă pot pleca pe traseu, pe Valea Caraiman. Le-am explicat că plouase mult în ultima vreme şi că pământul era îmbibat cu apă, alunecos, pericolul fiind la orice pas, dar nu au înţeles. Valea Caraiman de pe Jepii Mici este un traseu pentru oameni bine antrenaţi, experimentaţi şi bine echipaţi. Ei nu aveau nimic, nici măcar o cască sau încălţăminte potrivită şi uite ce s-a întâmplat. Când am ajuns la ei, după ce ne-au chemat, i-am întrebat dacă nu cumva cu ei vorbisem la telefon în acea dimineaţă şi mi-au confirmat. Pe traseul acela se moare. Nu pot aprecia exact, dar cred că au fost peste o sută de persoane care au murit aici în ultimii 30-40 de ani”, a declarat Claudiu Vasilescu, salvator montan din Buşteni.

madalina itu moartă în bucegi foto diana frîncu

Rudele şi prietenii au venit, luni, la Morga din Ploieşti pentru a se ocupa de ultimele aspecte legate de înmormântarea Mădălinei  FOTO Diana Frîncu

Când au coborât în prăpastie, tânăra era inconştientă şi nu mai avea puls, iar leziunile erau foarte grave. De la traumatism cranio-cerebral acut şi traumatism forte toraco-abdominal, până la fractură deschisă cu deplasare de şold şi astea sunt doar câteva diagnostice dintr-o listă lungă. Resuscitarea a început la locul accidentului, a continuat pe parcurs ce era coborâtă la baza muntelui de salvamontişti şi chiar şi în Ambuanţă, dar fără niciun succes. Decesul a fost declarat sâmbătă seara.

Trupul fetei a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală din Ploieşti unde, luni, a fost realizată necropsia. La Morga din Ploieşti au venit prietenii şi rudele fetei care s-au îngrijit de formalităţile specifice, urmând ca în cursul serii de luni, o maşină a MAPN, victima fiind angajată a acestui minister, să vină să preia sicriul cu trupul neînsufleţit pentru a-l transporta, cel mai probabil, la Suceava, localitate de unde este Mădălina.

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite