Solicitare neobişnuită adresată Justiţiei de un fost deputat PSD. Cauza a ajuns la mâna Curţii Constituţionale
0Fostul parlamentar PSD, Andreea Cosma, judecată din anul 2015 într-un dosar de corupţie, a cerut instanţei „eliminarea fizică de la dosarul cauzei a mijloacelor de probă”, administrate în primul ciclu procesual al cauzei, judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Curtea de Apel Ploieşti, instanţă care judecă în prezent dosarul în care este inculpată fiica fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a respins această cerere ca inadmisibilă.
În schimb, judecătorii ploieşteni au dispus sesizarea Curtii Constitutionale cu o exceptie de neconstitutionalitate, aspect care va întârzia, ce mai probabil, cu luni de zile soluţionarea dosarului de corupţie.
Dosarul în care fosta deputată PSD Andreea Cosma este judecată pentru complicitate la abuz în serviciu a fost trimis de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la Curtea de Apel Ploieşti la începutul anului 2021.
Transferul dosarului la instanţa inferioară este justificat de faptul că Andreea Cosma nu mai este parlamentar, iar competenţa pentru judecarea cauzei pe fond îi revine acum Curţii de Apel Ploieşti.
În 2018, Andreea Cosma a fost condamnată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la patru ani de închisoare cu executare pentru complicitate la abuz în serviciu în dosarul privind vânzarea la preţuri subevaluate terenurilor unei foste cazărmi militare din Prahova, intrată în activul Parcului Industrial Plopeni în urma unui schimb de terenuri cu MApN.
Doi ani mai târziu, completul de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a desfiinţat sentinţa pe fond şi a trimis cauza la rejudecare.
Andreea Cosma, la data faptei notar public, este acuzată de complicitate la abuz în serviciu. Au fost trimişi în judecată în acelaşi dosar fostul deputat PDL Florin Anghel, la data faptei preşedinte al CJ Prahova, acuzat de instigare la abuz în serviciu, şi Dănuţ Cornea, fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Plopeni Industrial Parc SA, împuternicit cu atribuţii de director general, acuzat de abuz în serviciu.
Prejudiciul în această cauză a fost stabilit de procurorii DNA la suma de 17.603.853 lei.
Vă recomandăm şi:
Drama mamei unei tinere omorâte în Germania de proxenetul român: „Şi pe mine m-a luat poliţia în râs, aşa cum s-a întâmplat cu părinţii fetei din Caracal“
Ioana Condea, femeia transformată într-o legumă de un proxenet român, a murit în Germania. Tânăra a supravieţuit patru ani îngrijită de măicuţe