Scurgeri de substanţe periculoase la Rafinăria Câmpina. Pompierii intervin de urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Intervenţie a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova la rafinăria Steaua Română din Câmpina acolo unde au fost observate scurgeri de mercur dintr-un fişet metalic.

 Din primele informaţii, dintr-un recipient de sticlă a curs pe jos aproape jumătate de litru de mercur.  Potrivit Biroului de Presă al Poliţiei Prahova, mercurul era indisponibilizat, făcând obiectul unor dosare penale aflate în lucru.

Intervenţia are loc la unul dintre depozitele vechi ale Rafinăriei Steaua Română din Câmpina acolo unde, marţi dimineaţă, au fost sesizate scurgeri de mercur dintr-un recipient de sticlă care se pare că s-a fisurat în timp. Mercurul era depozitat în 15 recipienţi din sticlă, într-un fişet metalic.

La faţa locului au ajuns mai multe echipaje de Poliţie, dar şi de la ISU Prahova care au securizat zona în aşteptarea unei societăţi specializate în manipularea produselor chimice periculoase.

Se pare că din recipientul respectiv s-ar fi scurs aproape jumătate de litru de mercur.

Poliţia susţine că, în urma verificărilor, s-a constatat că întreaga cantitate de mercur era indisponibilizată pentru că făcea obiectul unor dosare penale instrumentate de-a lungul vremii de Poliţie.

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite