Român implicat în Telegrass, cea mai mare rețea de distribuție a canabisului din Israel

0
Publicat:

Alin Vasile F., un prahovean din orașul Băicoi, este solicitat de autoritățile din Israel pentru a da declarații în ancheta care vizează Telegrass, cea mai mare rețea de distribuție a canabisului. Din grupare fac parte peste 1.300 de dealeri.

Autoritățile din Israel cer audierea unui român în ancheta Telegrass FOTO arhivă
Autoritățile din Israel cer audierea unui român în ancheta Telegrass FOTO arhivă

Autorităţile judiciare din Israel au cerut ajutor omologilor români cu privire la procesul penal aflat pe rolul Tribunalului Districtual din Tel - Aviv, care vizează activităţile reţelei denumite „Telegrass”, care a funcţionat ca organizaţie criminală, utilizând aplicaţia Telegram.

Anchetatorii din Tel-Aviv au solicit prezența în Israel a românului Alin Vasile F. pentru a depune mărturie în cadrul procesului, statul Israel urmând să acopere toate cheltuielile de călătorie şi cazare ale martorului. În prezent, o audiere în cadrul procesului este stabilită pentru data de 20.09.2022.

Românul a refuzat deplasarea, solicitând să fie audiat prin teleconferință, din București. Acest martor a mai dat anterior declaraţii în cauză.

Telegrass este o rețea de distribuție a canabisului în Israel cu peste 200.000 de membri, care folosește aplicația de mesagerie criptată Telegram. Rețeaua permite livrarea anonimă de canabis și o opțiune de a evalua produsul și furnizorii. Se estimează că veniturile Telegrass sunt de 60 de milioane de INS (New Israeli Shekel) lunar.

Utilizarea aplicației în acest mod a fost fondată de Amos Silver, un activist israelian în vârstă de 33 de ani.

În martie 2019, poliția israeliană și ucraineană i-au arestat pe liderii Telegrass, inclusiv pe liderul acesteia.

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite