Ploieşti: Ce măsuri trebuie să luaţi pentru a evita incendiile din locuinţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incediile pot fi prevenite din timp-imagine arhivă
Incediile pot fi prevenite din timp-imagine arhivă

În perioada sezonului rece cele mai multe incendii sunt înregistrate la locuinţele particulare, majoritatea având drept cauză sistemele de încălzire improvizate, nesupravegheate sau defecte.

Odată cu răcirea vremii, un număr tot mai mare de incendii sunt înregistrate în Prahova, ca urmare a folosirii unor sisteme de încălzire defecte sau în mod necorespunzător.

Pentru a evita orice eveniment neplăcut, prahovenii sunt sfătuiţi să asigure verificarea, curăţarea şi repararea, dacă este cazul, a coşurilor de fum de către o persoană specializată. Nu folosiţi decât materialul combustibil pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia.

Soba trebuie folosită cu uşiţa închisă, iar în faţa acesteia aşezaţi o tăviţă metalică. Nu aşezaţi în apropierea sobei sau pe aceasta materiale combustibile şi stingeţi focul înainte de a părăsi locuinţa sau înainte de a adormi.

Aparatele electrice pot cauza incendii

Verificaţi integritatea aparatelor şi mijloacelor de încălzire electrice, iar în cazul în care acestea sunt defecte, reparaţi-le cu ajutorul unui specialist sau cumpăraţi-vă altele noi. Nu aşezaţi aparatele de încălzire electrice în apropierea materialelor combustibile. 

Nu aşezaţi materiale combustibile pe mijloacele de încălzire electrice şi decuplaţi aparatele de încălzire electrice înainte de a părăsi locuinţa sau de a adormi. De asemenea, nu lăsaţi niciodată copiii nesupravegheaţi cu soba aprinsă ori aparatele de încălzire electrice în funcţiune.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite