Pasarelele de pe DN 1, suplimentate la Buşteni cu o trecere de pietoni pentru persoanele cu dizabilităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teoretic, trecerea de pietoni este destinată doar persoanelor cu dizabilităţi. FOTO Adevărul
Teoretic, trecerea de pietoni este destinată doar persoanelor cu dizabilităţi. FOTO Adevărul

Cum traversarea pasarelelor pietonale de pe DN 1 este imposibilă pentru persoanele cu dizabilităţi, la Buşteni a fost dată în folosinţă o trecere destinată exclusiv acestor pietoni

Desfiinţarea mai multor treceri de pietoni la Comarnic, Buşteni şi Azuga, şi înlocuirea acestora cu pasarele pietonale au dus la apariţia altor probleme: traversarea pasajelor de către persoanele cu dizabilităţi.

În aceeaşi situaţie sunt şi mamele care îşi plimbă copiii în cărucioare, dar şi mulţi vârstnici care s-au plâns de efortul de a urca pasarelele, montate la mare înălţime.

Pentru a rezolva problema, autorităţile din Buşteni au fost nevoite să înfiinţeze o zebră pentru pietonii cu dizabilităţi, care este situată la intersecţia DN1 cu strada Cuza Vodă.

Teoretic, aceasta vine doar în sprijinul pietonilor care nu pot folosi pasarelele pietonale montate pe DN1, dar în primele zile de folosinţă, trecerea de pietoni a fost preferată de majoritatea persoanelor care au vrut să traverseze drumul naţional.

În Buşteni au fost montate două dintre cele patru pasarele de supratraversare de pe Valea Prahovei.

Pe aceeaşi temă

Pasarelele de pe DN 1, pline de hibe. Nu pot fi traversate de bătrâni şi persoanele cu dizabilităţi

Pasarelele pietonale peste DN 1 au fost date în folosinţă. Roberta Anastase: „Vor fi atracţia ruşinoasă a Văii Prahovei“
 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite