O săptămână caldă în Prahova, urmată de un weekend rece, cu ploi. Frig în zona de munte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iarna încă îşi mai arată colţii, iar la munte este aşteptată şi puţină zăpadă. FOTO Adevărul
Iarna încă îşi mai arată colţii, iar la munte este aşteptată şi puţină zăpadă. FOTO Adevărul

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat estimarea valorilor temperaturilor şi cantităţii de precipitaţii care se vor înregistra până în 24 martie. În Muntenia se răceşte începând din 16 martie şi sunt aşteptate ploi

Potrivit estimării ANMH, vremea se va răci în toată ţara începând de vineri, astfel că în weekend temperaturile maxime nu vor depăşi 5 grade Celsius, urmând ca de săptămâna viitoare vremea să se încălzească uşor.

În Muntenia, în intervalul 11-15 martie vremea se va menţine mult mai caldă decât ar fi normal, astfel că se vor înregistra valori medii ziua între 13 şi 17 grade, iar noaptea între 3 şi 6 grade.

Între 16 -18 martie însă, va fi mult mai rece, cu temperaturi maxime în medie de 6-9 grade şi minime negative. După data de 19 martie vremea se va încălzi uşor şi se aşteaptă temperaturi în jurul normelor climatologice (medii ale maximelor în jurul a 12 grade).

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, predominant sub formăde ploaie, se menţine ridicată.

La munte, la începutul şi la sfârşitul intervalului de referinţă, regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, cu maxime în jurul a 4 grade şi minime negative.

Între 15 şi 18 martie va fi o vreme rece, cu temperaturi negative chiar şi pe parcursul zileişi minime ce vor coborî sub -10 grade.

Precipitaţiile vor fi mixte şi se vor semnala mai ales în prima jumătate a intervalului.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite