Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova, despre „războiul steagurilor“: „Geamantul, gara, Ungaria!“

0
0

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova a reacţionat dur în scandalul arborării steagului secuiesc în zonele din România locuite de maghiari. „Tupeu, obrăznicie, iredentism“, „Despre imn şi tricolor nu se glumeşte, se aplică legea“ sau „Geamantul, gara, Ungaria!“ a spus despre subiect Mircea Cosma

Scandalul iscat pe subiectul arborării steagurilor secuieşti a fost taxat de preşedintele CJ Prahova, politician cunoscut nu doar în judeţ pentru opiniile naţionaliste, apropierea de Basarabia şi referirile dese la istoria românilor.

Atitudinea etnicilor maghiarilor în tot acest război a fost etichetată de Mircea Cosma drept „obrăznicie şi un tupeu“.

Ce se întâmplă astăzi în Covasna, mai ales, este tupeu, obrăznicie şi aşa-numitul iredentism. Subiectul este folosit ca presiune la declaraţia primului-ministru că se studiază ca variantă de bază cele opt regiuni de dezvoltare deja existente“, a apreciat Mircea Cosma miza scandalului.

Preşedintele CJ Prahova a continuat cu un ton şi mai dur. „Ungurii cu orice prilej se agită, este dincolo de limita normalului şi a relaţiilor dintre două ţări civilizate. În problema simbolurilor naţionale nu se glumeşte, aici se aplică o singură lege, fermă şi bruscă. Ungurilor le spunem „Nem“, adică „nu“ şi afară!“.

Mircea Cosma a parafrazat în context o lozincă rostită la Chişinău, în 1990, când Republica Moldova a adoptat tricolorul roşu-galben-albastru, identic cu al României, ca drapel de stat, „Geamantul, gara, Rusia!

„Nu le convine, le strigăm ca la ăia de la Chişinău, în 1990, când l-am dat jos pe Lenin şi am dat jos drapelele cu secera şi ciocanul. Eu cu prietenii mei de acolo am strigat această lozincă „Geamantul, gara, Rusia!“. Nu ştiu încă pe ungureşte cum se zice dar învăţ şi le spun în limba lor „Geamantul, gara, Ungaria!“. Există toleranţă, bunătate, dar până la asta, a-şi bate joc de cei un milion de morţi căzuţi de-a lungul timpului pentru România, e o mare diferenţă. Trebuie să spunem o dată stop. Glumim cu orice, dar când am ajuns la tricolor, la imn, nu se glumeşte, se aplică o lege. Nu le convine, e liberă circulaţia în Europa!“, a mai spus Mircea Cosma.
 

Mai multe - Ploieşti

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite