Lapoviţă şi vânt puternic în masivul Bucegi. Salvamontiştii sunt în alertă

0
0
Vânt puternic la munte şi lapoviţă la peste 2.200 de metri. FOTO Adevărul Ploieşti
Vânt puternic la munte şi lapoviţă la peste 2.200 de metri. FOTO Adevărul Ploieşti

Vântul care a suflat cu putere în ultimele două zile pe Valea Prahovei şi în masivul Bucegi i-a pus în alerta pe salvamontiştii din Buşteni şi Sinaia.

La poalele munţilor rafalele de vânt au depăşit 80 de kilometri pe oră iar pe platoul masivului Bucegi au atins chiar şi 100 de kilometri pe oră.

În aceste condiţii telecabinele au fost oprite, iar accesul pe potecile montane este foarte periculos existând oricând riscul prăbuşirii copacilor bătrâni sau uscaţi.

La altitudini de peste 2.200 de metri s-au înregistrat chiar şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, scrie ziarulprahova.ro.

Deoarece în staţiunile de pe Valea Prahovei se află încă foarte mulţi turisti care petrec sfârşitul vacanţei de vară, salvamontiştii sunt în alertă şi spun că orice ieşire pe munte, chiar şi pe traseele de la poale, poate fi periculoasă.

Conform meteorologilor, vântul va slabi în intensitate începând de joi, iar în weekend, chiar dacă temperaturile vor fi ceva mai scăzute, nu vor exista precipitaţii, mai scrie sursa citată.

Mai puteţi citi

Toamna se instalează în Prahova. Temperaturi în scădere

Încă două luni de lucrări pe Bulevardul Carol I din Sinaia. Restricţii de trafic în staţiune

Ploieşti


Ultimele știri
Cele mai citite