Fostul director IT din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor, reţinut de DNA Ploieşti. Este acuzată că a primit un milion de euro mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul director IT al Vămilor, reţinut pentru 24 de ore de procurorii DNA Ploieşti FOTO Arhivă Adevărul
Fostul director IT al Vămilor, reţinut pentru 24 de ore de procurorii DNA Ploieşti FOTO Arhivă Adevărul

Anda Ancuţa Macovei, fostul director IT din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor a fost reţinută, joi, de procurorii DNA din Ploieşti, într-un dosar de corupţie. Macovei este acuzată că a luat un milion de euro şi o excursie în SUA pentru a interveni astfel încât licitaţia să fie câştigată de un anume consorţiu de firme.

Conform unui comunicat al DNA , în anul 2010, în perioada în care Anda Ancuţa Macovei deţinea funcţia de director al Direcţiei Tehnologia Informaţiei, Comunicaţii şi Statistică Vamală din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor, “a pretins, pentru sine şi pentru o altă persoană din conducerea instituţiei, de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, un procentaj de 25% din valoarea unor contracte de mentenanţă pentru aplicaţiile componente ale Sistemului Informatic Integrat Vamal al Autorităţii Naţionale a Vămilor pentru ca, în schimb, să organizeze procedura de licitaţie astfel încât să fie câştigată de o asociere din care făceau parte şi cele două firme, să asigure buna derulare a contractelor şi efectuarea plăţilor aferente”, se arată în documentul citat.

Din suma cerută, inculpata Macovei Ancuţa Anda a primit, în perioada 2010 - 2014, pentru sine şi pentru cealaltă persoană, suma totală de aproximativ 1 milion euro, contravaloarea unei deplasări în SUA şi bunuri materiale de valoare, susţin procurorii DNA Ploieşti.

Anda Ancuţa Macovei a fost reţinută pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de vineri urmează să fie dusă în faţa instanţei Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă.

În prezent, Macovei este director al aceleiaşi structuri din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (A.N.A.F.)

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite