Final de tur fulminant. Petrolul – Corona Braşov 3-0

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmin Contra a fost mulţumit de prestaţia „lupilor“. FOTO fcpetrolul.ro
Cosmin Contra a fost mulţumit de prestaţia „lupilor“. FOTO fcpetrolul.ro

Petrolul n-a avut nicio problemă în a se impune, sâmbătă seara, în faţa ultimei clasate Corona Braşov, la capătul unui joc în care singura nemulţumire a antrenorului Cosmin Contra a fost numărul mare al ocaziilor ratate.

Puşi în gardă de precedentele partide cu FC Braşov, Ceahlăul sau Poli Timişoara, jucătorii Petrolului au început jocul în ofensivă, iar după doar o jumătate de minut puteau inaugura tabela. Dore a scăpat singur spre poartă, însă şutul său din afara careului a lovit transversala.

Albin avea să spargă gheaţa în minutul 16, din penalty, după o fază personală de toată frumuseţea a lui Teixeira, oprit doar prin fault de portarul Marc. Sarabanda ratărilor a continuat şi după ce galben-albaştrii au deschis scorul. Acelaşi Dore (13 şi 26), Teixeira (28) şi Boudjemaa (40) au amânat, pentru moment, un final previzibil pentru toată lumea.

Deşi a încercat să joace cât mai deschis şi nu s-a apărat pe două linii, lanterna roşie a campionatului a realizat că nu poate face mai mult imediat după ce Boudjemaa a majorat diferenta, în minutul 57, punând un lat simplu şi eficace din 6 metri.

După 10 minute, noul-intrat Younes le-a luat faţa apărătorilor adverşi şi a trimis în poartă, la capătul unei faze în care Teixeira şi De Lucas au conlucrat rapid. Ploieştenii au căutat să mai înscrie, însă Marc a scăpat cu doar trei goluri, spre nemulţumirea lui Contra, care aşteaptă din partea elevilor săi mai multă luciditate în faza de finalizare.

Petrolul termină prima parte a campionatului aşa cum l-a şi început, printr-o victorie, acumulează 34 de puncte şi are asigurată prezenţa pe podium înainte primelor două etape din retur.

Duminica viitoare, tot pe ”Ilie Oană”, găzarii vor întâlni pe Universitatea Cluj, după care se vor deplasa la Târgu Jiu pentru confruntarea cu vicecampioana Pandurii (fcpetrolul.ro).

„Sunt mulţumit că am câştigat cele 3 puncte, că ne-am prezentat foarte bine din punct de vedere fizic, am dominat, am făcut presing, dar în continuare ratăm foarte mult. M-aş fi bucurat să mai avem câteva puncte în plus la finalul acestui tur, dar egalurile de pe teren propriu ne-au costat. Urmează ultimele două meciuri ale anului şi sper ca băieţii să facă un ultim efort şi să obţinem rezultatele pe care ni le dorim”, a spus despre partidă Cosmin Contra.

Vă mai recomandăm

Transferul lui Adrian Mutu la Petrolul Ploieşti, pus la îndoială de Ajaccio

Petrolul Ploieşti – FC Vaslui 4-2. Calificare nerecomandată cardiacilor

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite