Codul portocaliu nu se dă dus de la Ploiești. Au fost înregistrate -20 de grade!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vremea geroasă continuă stăpânirea la Ploiești, confirmând, astfel, avertizările meteorologilor de cod portocaliu pentru temperaturi foarte joase. În noaptea de miercuri spre joi, în municipiu s-au înregistrat în jur -20 de grade Celsius.

Valorile prognozate pentru ziua în curs vor urca până la -9 grade Celsius, ceea ce înseamnă că vremea se va menține geroasă, chiar dacă dacă se înregistrează o ușoară creștere a valorilor față de ziua precedentă.

Locurile unde ieşenii fentează gerul FOTOGALERII


Gerul le dă mai mult de lucru polițiștilor locali și angajaților de la Direcția de Asistență Socială Ploiești, care trebuie să-i adune pe toți oamenii străzii, care sunt găzduiți la Adăpostul de noapte, din oraș, și la internatul Colegiului „Lazăr Edeleanu", unde, temporar, au fost puse la dispoziția acestor persoane mai multe paturi.
Gerul le scurtează programul de lucru și angajaților care lucrează într-un mediu în care sunt expuși frigului. Aceștia trebuie să beneficieze de o serie de măsuri suplimentare, cum ar fi: un litru de ceai cald, de persoană, dotarea cu un echipament special, pauze dese în care aceștia să se refugieze în spații încălzite. Acolo unde nu se pot îndeplini aceste condiții, programul de lucru trebuie scurtat, urmând ca orele pierdute să fie recuperate ulterior. Angajatorii care nu se conformează acestor obligații, stabilite, prin lege, riscă amenzi drastice. În acest sens, reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova a întețit controalele la șantiere, spălătorii, vulcanizări și alte locuri, unde angajații lucrează foarte mult în exterior.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite