Cererea lui Omar Hayssam, de reducere a pedepsei, a fost respinsă de judecătorii Curţii de Apel Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hayssam nu va beneficia de o reducere a pedepsei. FOTO Mediafax
Hayssam nu va beneficia de o reducere a pedepsei. FOTO Mediafax

Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au respins ca nefondată cererea lui Omar Hayssam, închis la penitenciarul Mărgineni, de reducere a pedepsei

Închis în penitenciarul Mărgineni, pentru executarea pedepsei în trei dosare, 20 de ani pentru răpirea celor trei jurnalişti în Irak, alţi 16 ani, respectiv 3, în două dosare de înşelăciune, Omar Hayssam a făcut, încă din luna februarie, cerere de reducere a pedepsei către magistraţii Curţii de Apel Ploieşti.

Omul de afaceri a transmis cererea prin Comisia de Evaluare a dosarelor din penitenciarul Mărgineni şi a solicitat aplicarea noului Cod Penal şi a legii penale mai favorabile.

Magistraţii au suspendat până pe 25 aprilie discutarea cauzei, pentru ca Înalta Curte de Casaţie de Justiţie să lămurească controversa juridică referitoare la problema pedepsei principale aplicabilă în cazul concursului de infracţiuni.

Printr-o încheiere din 25 aprilie, judecătorii Curţii de Apel Ploieşti au respins ca nefondată solicitarea lui Omar Hayssam, privind aplicarea legii penale mai favorabile în cazul pedepselor definitive.

Hayssam are dreptul de a contesta încheierea.

Vă mai recomandăm

Cererea lui Omar Hayssam, de reducere a pedepsei, amânată de judecătorii Curţii de Apel Ploieşti

Dosarul „Manhattan”. Omar Hayssam: Grupul de firme nu a existat vreodată ca persoană juridică, era o creaţie pentru a atrage parteneri de afacere

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite