Cererea lui Omar Hayssam, de reducere a pedepsei, amânată de judecătorii Curţii de Apel Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Omar Hayssam este închis în Penitenciarul Mărgineni. FOTO Adevărul
Omar Hayssam este închis în Penitenciarul Mărgineni. FOTO Adevărul

Condamnat definitiv pentru înşelăciune şi terorism, Omar Hayssam a cerut judecătorilor de la Curtea de Apel Ploieşti o reducere a pedepselor, prin aplicarea noului Cod Penal. Magistraţii au amânat judecarea cererii

Închis în penitenciarul Mărgineni, pentru executarea pedepsei în trei dosare – 20 de ani pentru răpirea celor trei jurnalişti în Irak, alţi 16 ani, respectiv 3, în două dosare de înşelăciune, Omar Hayssam a făcut cerere către magistraţii Curţii de Apel Ploieşti, de reducere a pedepsei, prin aplicarea noului Cod Penal şi a legii penale mai favorabile.

Cererea, transmisă prin Comisia de Evaluare a dosarelor din penitenciarul Mărgineni, a avut vineri termen de judecată, însă magistraţii au suspendat până pe 25 aprilie discutarea cauzei.

Judecătorii vor lua din nou în discuţie cererea, dar numai după pronunţarea, pe 14 aprilie, de către Curtea Supremă a unei hotărâri care să lămurească o controversă juridică referitoare la problema pedepsei principale aplicabilă în cazul concursului de infracţiuni.

Omar Hayssam nu a venit vineri la Curtea de Apel Ploieşti, cauza nefiind una de natură care să reclame prezenţa sa fizică la instanţă.

Vă mai recomandăm

Dosarul „Manhattan”. Omar Hayssam: Grupul de firme nu a existat vreodată ca persoană juridică, era o creaţie pentru a atrage parteneri de afacere

Statul român plăteşte 350 de euro pentru fiecare transport al lui Omar Hayssam de la Mărgineni, la Bucureşti


 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite