A venit iarna pe Valea Prahovei! Prima ninsoare consistentă din acest sezon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii au fost cei mai bucuroși de zăpada căzută în stațiuni. Foto Adelina Anei
Copiii au fost cei mai bucuroși de zăpada căzută în stațiuni. Foto Adelina Anei

Moş Nicolae a adus un cadou mult aşteptat pe Valea Prahovei: zăpadă. Marți a început să ningă încă de la primele ore ale dimineţii, spre bucuria celor mici care s-au jucat în zăpadă. Pe şoselele din staţiuni se circulă bine pentru că drumarii au intervenit cu material antiderapant încă de azi noapte.

Zăpada, bucuria copiilor

În afară de cadourile lăsate în gretuţe, Moş Nicolae le-a mai făcut o surpriză de proporţii prichindeilor. A adus zăpadă pe Valea Prahovei, suficientă pentru bulgăreli sau câteva ture cu sania. Echipaţi cu căciuli, mănuşi şi fulare, copiii au dat repede startul la distracţie în omăt. „Sunt foarte bucuroasă că ninge pentru că îmi place zăpada. Mami i-a spus Moşului că îmi doresc să vină iarna şi pentru că am fost cuminte astăzi a nins. M-am jucat cu bulgări şi voi face şi oameni din zăpadă", ne-a povestit Andreea, o fetiţă de 4 ani.

Autoritățile sunt pregătite

Chiar dacă a nins abundent, zăpada nu a creat probleme pe şoselele din staţiuni. Drumarii au ieşit cu utilajele încă de azi noapte, când temperaturile au coborât brusc de la 8 grade celsius la -1 grad. În Sinaia, administraţia locală a achiziţionat pentru sezonul rece 180 de tone de material antiderapant. „Ca în fiecare an, ne-am pregătit din timp pentru a interveni eficient pe străzile din staţiune. În afară de sare şi nisip, avem şi utilaje foarte performante, printre care trei unimoguri dotate cu lamă şi sărăriţă, două buldoexcavatoare, un bobcat pentru deszăpezit trotuare şi trei maşini pentru încărcat şi transportat zăpada", ne-a explicat primarul staţiunii Sinaia, Vlad Oprea.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite