VIDEO Cornel şi Andrei Penescu renunţă la FC Argeş.Clubul este acum de vânzare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FC Arges

Este pentru prima dată când familia Penescu a luat această decizie,asta după ce în 2009 patronul echipei Cornel Penescu a fost acuzat că ar fi mituit mai mulţi arbitri dar şi oficiali ai Federaţiei Române de Fotbal pentru a avea un arbitraj favorabil la câteva dintre meciurile echipei de fotbal FC Argeş.

Anunţul a fost dat de către managerul clubului piteştean, Cătălin Barbu.

 "Acum nu putem să mai speculăm faptul că nu vrea să dea echipa sau că are alte intenţii domnul Penescu. Vrea să cedeze primăriei, sau dacă vine un alt investitor, cu cea mai mare plăcere lasă echipa. Dar să vină un investitor serios, hotărât să facă treabă la FC Argeş.Pentru binele lui FC Argeş, Penescu renunţă", a declarat Barbu.

 Barbu a precizat că Andrei Penescu, fiul lui Cornel Penescu, a trimis o adresă către Primăria Piteşti, în care îşi anunţa intenţia de a renunţa la acţiunile deţinute la club.

 "Vreau să menţionez faptul că Andrei Penescu chiar a cedat echipa primăriei, asta ca să nu mai facem fel şi fel de discuţii, că nu are un act oficial, că nu a mers nimeni să discute la primărie. Am o adresă oficială către domnul primar, cu număr de înregistrare, prin care cedează jumătate sau toate acţiunile, în funcţie de dorinţa dumnealor. Rămâne ca domnul primar să-şi exprime poziţia", a afirmat Cătălin Barbu.

 El a mai spus că actualii proprietari au luat decizia de a renunţa la echipă şi din cauza atitudinii pe care au avut-o suporterii în ultimii ani.

 "Andrei Penescu a spus foarte clar că nu mai este dispus să investească în această echipă, deoarece este singur şi nu rentează. (...) Toată lumea, în loc să-l aprecieze, îl înjură, atât pe el cât şi pe tatăl lui. (...) De aceea s-a hotărât să predea această echipă primăriei, o echipă care poate fi dusă în prima ligă cu uşurinţă, dacă vin ceva întăriri şi dacă te ocupi cum trebuie de ea", a explicat managerul FC Argeş.

FC Argeş a fost retrogradata acum 4 ani

FC Argeş a fost retorogradată la data de 8 iunie 2009 în liga a doua, după ce D.N.A., a descoperit că patronul echipei, Cornel Penescu, a încercat să mituiască mai mulţi arbitri pentru ca aceştia să "ajute" echipa să câştige.Penescu a fost arestat preventiv la data de 13 aprilie 2009, fiind eliberat zece luni mai târziu, pe 29 ianuarie 2010, măsura arestării preventive fiind înlocuită cu obligaţia inculpatului de a nu părăsi teritoriul României.Cornel Penescu este în continuare patronul echipei FC Argeş, dar pentru că a fost declarat persona non grata, fiul său, Andrei Penescu a fost desemnat să-i ia locul.

FC Argeş a câştigat de două ori titlul de campioană a României

În cei 53 de ani de existenţă, FC Argeş s-a remarcat nu numai prin cele două titluri de campioană a României, sau prin participările în cupele europene, ci şi prin faptul că a dat fotbalului românesc jucători de mare valoare.De-a lungul timpului, FC Argeş a dat României mulţi jucători importanţi, cum ar fi Adrian Mutu, Nicolae Dică, Adrian Neaga, Daniel Coman, aceştia numai în ultimii ani. Clubul are un excelent centru de copii şi juniori.Unul dintre cei mai importanţi jucători ai echipei a fost Nicolae Dobrin, evoluând pentru FC Argeş pentru nu mai puţin de 22 de ani.Stadionul echipei din Piteşti se numeşte chiar după fostul său mare jucător, Nicolae Dobrin, purtând până de curând numele de Trivale. Capacitatea stadionului este de 16.000 de locuri,însă el este sub administraţia autorităţilor locale,clubul FC Argeş plătind chirie pentru a-l utiliza.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite