Unde a fost găsită fata de 17 ani răpită pe stradă în Piteşti. Adolescenta, victima unei negocieri eşuate privind căsătoria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diana V, adolescenta de 17 ani care a fost căutată la nivel naţional FOTO Poliţia Argeş
Diana V, adolescenta de 17 ani care a fost căutată la nivel naţional FOTO Poliţia Argeş

Diana V., fata de 17 ani din Piteşti căutată la nivel naţional după ce a fost băgată cu forţa într-o maşină, a fost găsită la locuinţa unui tânăr din Vâlcea. Familiile celor doi, ambele de etnie romă, negociaseră căsătoria tinerilor, dar nu reuşiseră să se înţeleagă.

Familia fetei este Argeş. Cea a tânărului, în vârstă de 21 de ani, care o vrea de nevastă, este din Vâlcea.

Între rudele celor doi au existat mai multe negocieri, eşuate însă. Neînţelegerile ar fi fost legate de suma de bani pe care familia fetei urma să o primască pentru onorarea promisiunii.

Rudele tinerei n-ar fi fost de acord s-o dea, aşa că cealaltă familie ar fi luat-o cu forţa, miercuri seara, 6 mai, în timp ce fata se afla pe o stradă din Piteşti.

Tatăl tinerei a anunţat poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Piteşti, cărora le-a spus că fiica sa a fost abordată de trei bărbaţi, care au urcat-o într-o maşină marca Volkswakgen, cu numere de Vâlcea, şi au plecat cu ea într-o direcţie necunoscută.

IPJ Argeş a demarat imediat căutările, fiind declanşat mecanismul naţional de alertă în cazul răpirii unui copil.

Oamenii legii au făcut o percheziţie la locuinţa tânărului, unde au şi găsit-o pe fată. Nu însă şi pe individ.

"O echipă de la Biroul de Investigatii Criminale Piteşti s-a deplasat în judeţul Vâlcea pentru a o prelua, în vederea continuării cercetărilor (...) În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lipsire de libertate, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu avizul procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.", a precizat vineri, 8 mai, Biroul de presă al IPJ Argeş. 

Ancheta urmează să clarifice şi o altă suspiciune, potrivit căreia fata ar fi acţionat împotriva dorinţei familiei ei şi ar fi plecat de bună voie la viitorul mire. 

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite