Un patron ignor─â decizia instan┼úei privind eliminarea a mii de tone de de┼čeuri periculoase abandonate

0
0
deseuri periculoase abandonate campulung muscel global eco center foto primaria campulung muscel
Aproape 1.600 tone de de┼čeuri au fost abandonate acum opt ani la C├ómpulung Muscel FOTO: Prim─âria C├ómpulung

De opt ani, aproape 1.600 de tone de de┼čeuri periculoase stau abandonate pe fosta platform─â ARO de la C├ómpulung Muscel. ┼×i, de┼či s-a dat ├«nc─â din aprilie 2021 o sentin┼ú─â penal─â definitiv─â ce impune eliminarea de┼čeurilor, patronul firmei, aflat─â acum ├«n faliment, nu s-a conformat.

Recent, Garda de Mediu Arge┼č a f─âcut un control la respectivul depozit ┼či a constatat c─â firma Global Eco Center din Ia┼či, cea care de┼úine de┼čeurile, nu a respectat vreuna dintre prevederile sentin┼úei definitive. ÔÇ×Am constatat c─â nu s-au luat m─âsuri privind eliminarea in totalitate a de┼čeurilor depozitate la punctul de lucru din C├ómpulung Muscel. Stocul total scriptic de de┼čeuri aflate pe amplasament este de 1574, 64 tone. Tot cu ocazia controlului s-a constatat c─â nu au fost respectate dispozitiile sentin┼úei penale din 27 octombrie 2020, sentin┼ú─â pronun┼úat─â de Judec─âtoria Curtea de Arge┼č ┼či r─âmas─â definitiv─â prin decizia penal─â din 28 aprilie 2021 a Cur┼úii de Apel Pite┼čti, privind eliminarea tuturor de┼čeurilor periculoase de pe amplasamentÔÇŁ, a declarat pentru ÔÇ×Adev─ârulÔÇŁ Alexandru V├ójan, comisarul-┼čef al G─ârzii de Mediu Arge┼č.

Patronul firmei riscă închisoare cu executare

Drept urmare, Garda de Mediu Arge┼č a transmis informare at├ót c─âtre Judec─âtoria Curtea de Arge┼č, c├ót ┼či c─âtre Tribunalul Ia┼či (unde se judec─â falimentul Global Eco Center), privind nerespectarea sentin┼úei penale.

├Än aprilie 2021, Curtea de Apel Pite┼čti l-a condamnat pe Vasile Tofan, patronul Global Eco Center, la trei ani de ├«nchisoare cu suspendare, cu un termen de supraveghere de trei ani. Conform articolului 96 din Codul penal, se revoc─â beneficiul suspend─ârii execut─ârii pedepsei ├«n cazul nerespect─ârii m─âsurilor impuse. Drept urmare, Vasile Tofan risc─â s─â fac─â trei ani de ├«nchisoare cu executare dac─â nu va elimina de┼čeurile periculoase de la C├ómpulung Muscel.

În plus, Global Eco Center trebuie să plătească o amendă penală de 600.000 de lei.

ÔÇ×Adev─ârulÔÇŁ a ├«ncercat s─â ├«i contacteze ┼či pe reprezentan┼úii firmei Global Eco Center, ├«ns─â ace┼čtia nu au r─âspuns la telefon.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Pericol de poluare ├«n Apuseni. Sute de tone de de┼čeuri, abandonate pe o platform─â temporar─â din Zlatna

O duzină de basculantă de gunoi strânse în fiecare lună, de lângă un drum de nici 20 de kilometri


 Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite