Un bărbat a murit după ce a încercat să treacă un râu călare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tragedie în judeţul Argeş, unde un bărbat a încercat să traverseze pe cal Râul Doamnei.  S-a înecat însă în apa învolburată din cauza viiturilor.


În cursul zilei de sâmbătă, în bazinul hidrografic superior al râului Doamnei a plouat mult. Nivelul apei a crescut semnificativ în localităţile Nucşoara, Pietroşani, Domneşti, Dârmaneşti şi Corbi, comuna în care s-a întâmplat tragedia.

"Deşi populaţia a fost avertizată asupra acestui aspect, un bărbat din localitatea Corbi, ignorând atât recomandările autorităţilor, cât şi insistenţele localnicilor de a nu se aventura să treacă prin apa învolburată, a încercat să traverseze, călare, râul Doamnei. Din păcate, nu a reuşit si a fost doborât de curenţii puternici. Un echipaj de pompieri cu barcă pneumatica, dar si un echipaj SMURD s-au deplasat la faţa locului. După cercetarea zonei, au găsit trupul bărbatului, l-au scos la mal si au efectuat manevre de resuscitare. Cu tot efortul paramedicilor, nu s-a mai putut face nimic pentru acesta, fiind declarat decedat”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Argeş, Mădălina Epure.

ISU Argeş recomandă populaţiei să se şi informeze permanent în legătură cu modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă vizând fenomene hidrologice periculoase şi să respecte indicaţiile autorităţilor.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite