Un bărbat a murit după ce a căzut de pe unul dintre cele mai mari vârfuri din Făgăraş. Victima făcea alpinism noaptea VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un coleg al victimei a fost salvat după o intervenţie foarte dificilă FOTO: Salvamont Argeş
Un coleg al victimei a fost salvat după o intervenţie foarte dificilă FOTO: Salvamont Argeş

Un bărbat originar din Vâlcea care făcea alpinism pe timp de noapte cu un coleg în Făgăraş a căzut de pe vârful Lespezi (2.522 metri), decedând în scurt timp. Salvamontiştii au fost alertaţi prin 112 de către colegul victimei, care rămăsese blocat pe munte.

Decesul s-a produs în cursul nopţii de miercuri 11 august, în jurul orei 23.30. După cum spune Ion Sănduloiu, şeful Salvamont Argeş, la acţiune, una deosebit de dificilă, desfăşurată pe timp de noapte, au participat 12 salvamontişti din Argeş şi din Sibiu.

Primul salvator a ajuns la victimă după mai bine de două ore şi jumătate. Celălalt alpinist, originar tot din Vâlcea şi care a scăpat cu viaţă, rămăsese blocat pe un perete stâncos, la aproximativ 70 de metri deasupra solului.

Conform reprezentanţilor Salvamont Argeş, bărbatul rănit are 30 de ani şi a fost găsit epuizat şi în stare de şoc. Cum zona în care s-a produs tragedia este una extrem de greu accesibilă, atât victima, cât şi alpinistul rănit au fost transportaţi cu un elicopter după aproape opt ore de la începerea intervenţiilor de salvare.

Vârful Lespezi, unde s-a produs tragedia, este al cincilea cel mai mare munte din România.

Vă mai recomandăm şi:

Muntele, ales de tot mai mulţi români, dar mai periculos decât marea. Ce trebuie să ştim înaintea unei ascensiuni

Motociclist decedat după ce s-a prăbuşit într-o râpă, pe Transalpina. Bărbatul era dat dispărut de familie UPDATE VIDEO

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite