Trei indivizi din Argeş au braconat un căprior după ce l-au fugărit cu ogarii într-o pădure din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Poliţia Română
Foto: arhivă Poliţia Română

Poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costeşti, au reţinut trei bărbaţi bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de braconaj cinegetic. Astăzi vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Costeşti, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Faptele  s-au întâmplat pe 28 mai. Trei bărbaţi de 26, 38 şi, respectiv 40 de ani, toţi din comuna Slobozia, au braconat un căprior pe raza localităţii Mozăceni, folosind câini din rasa ogar.

"În urma cercetărilor efectuate la faţa locului, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase au găsit, pe un camp de pe raza comunei Mozăceni, un autoturism ce avea uşile deschise, lângă care nu se afla nicio persoană, iar în apropierea acestuia au fost identificaţi un câine din rasa ogar şi un  căprior. Prejudiciul creat este de 20.000 de lei", precizează IPJ Argeş.

În vederea continuării cercetărilor, s-a procedat la indisponibilizarea autoturismului şi, totodată, la predarea ogarului, în custodie, la o asociaţie chinologică. 

După administrarea probatoriului, cei trei bărbaţi au fost reţinuţi, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Costeşti, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite