Sute de adeverinţe de salariat întocmite în fals, în Argeş, pentru obţinerea unor împrumuturi de la CAR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto IPJ Argeş
Foto IPJ Argeş

Joi dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş efectuează nouă percheziţii, la sediul unor societaţi comerciale şi  locuinţele unor persoane, într-un dosar cu sute de adeverinţe de salariat întocmite în fals. Prejudiciul estimat este de 1.700.000 de lei.

Percheziţii au loc în localităţile Piteşti, Mioveni, Costeşti şi Albota, la sediul unor societaţi comerciale şi locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea unor infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, înşelăciune şi uz de fals.

„Din cercetări s-a stabilit că, în perioada august-noiembrie 2021, două femei, de 43, respectiv 29 de ani, din Mioveni, cu complicitatea a patru persoane, din Piteşti şi Mioveni, ar fi întocmit, în fals, şi folosit 249 de adeverinţe de salariat pe numele unor persoane, în calitate de beneficiari sau giranţi, prin care atestau faptul că acestea au calitatea de salariaţi în cadrul a cinci firme din municipiul Piteşti, obţinând, astfel, 85 de împrumuturi de la o Casă de Ajutor Reciproc", precizează IPJ Argeş. 

16 persoane vor fi audiate

Oamenii legii au stabilit că prejudiciul cauzat este de 1.700.000 de lei. 16 persoane sunt conduse la sediul poliţiei pentru audieri.

La acţiune participă aproape 50 de poliţişti specializaţi în investigarea şi combaterea infracţionalităţii economice, criminalişti şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

Acţiunea se desfăşoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti şi beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Vă recomandăm şi:

Singurul municipiu din România fără un centru de permanenţă. Piteştiul, deficitar la spitale şi la personal medical

Şpagă în bormaşini şi geci la Protecţia Consumatorului Argeş. Decizia instanţei în cazul celor doi comisari acuzaţi

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite