România a obţinut patru medalii la Olimpiada Internaţională de Informatică din Japonia. Trei dintre medaliaţi vor studia la Oxford

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei patru elevi premianţi sunt din Bucureşti, Brăila şi Câmpulung Muscel FOTO:Szabo Zoltan
Cei patru elevi premianţi sunt din Bucureşti, Brăila şi Câmpulung Muscel FOTO:Szabo Zoltan

În oraşul japonez Tsukuba s-a încheiat vineri, 7 septembrie, a XXX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Informatică. Echipa României a obţinut patru medalii, dintre care trei de argint şi una de bronz. Trei dintre medaliaţi îşi vor continua studiile la Oxford.

Medaliile de argint au fost obţinute de Alex Tatomir (Colegiul Naţional "Nicolae Bălcescu" din Brăila), Tiberiu-Ioan Muşat (Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti) şi

Ştefan Constantin Buliga (Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti). Elev la Colegiul Naţional ”Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel, Costin Oncescu a luat medalia de bronz. Trebuie precizat că doi dintre cei patru elevi au fost medaliaţi şi în 2017 la olimpiada internaţională de informatică. Ştefan Constantin Buliga a luat aurul, iar Costin Oncescu-medalia de bronz.

Costin, Alex şi Ştefan îşi vor continua cariera la Universitatea Oxford, Costin Andrei Oncescu (17 ani) are un palmares uluitor. În 2017 a luat bronzul la olimpiada internaţională de informatică, iar în 2016 medalia de argint. În 2016 a obţinut aur la Olimpiada Naţională de Informatică, aur la Balcaniada de Informatică -seniori (după ce, în perioada 2012-2014, câştigase de trei ori consecutiv medalia de aur la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru juniori), la care se adaugă medalia de aur la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară „Tuymaada“.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite