Protocol pentru interoperabilitatea serviciilor de salvare montană. Intervenţiile în caz de avalanşe, rătăciţi sau dispăruţi vor fi mai operative

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Naţională a Salvatorilor Montani şi Ministerul Afacerilor Interne au încheiat protocolul care va asigura cadrul legal de interoperabilitate a serviciilor de salvare montană pentru intervenţii în caz de avalanşe, rătăciţi sau dispăruţi, prin crearea unei baze de date a tuturor unităţilor canine de intervenţie.


Toate acestea, pentru a se putea interveni cu operativitate în funcţie de zona de intervenţie! 

Prin acest protocol pot fi accesate fonduri în vederea dotării cu autoutilitare şi GPS-uri speciale pentru unităţile canine de intervenţie, precum şi pregătiri comune ale D.S.U. şi Salvamont - şcolarizări, workshop-uri - în ţară şi în străinătate. 

Responsabil pentru deruralea protocolului este Ion Sănduloiu, directorul Salvamont Argeş (foto jos).

image

Documentul a fost semnat miercuri de Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, şi de Sabin Cornoiu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Salvatorilor Montani.

Asociaţia a primit şi medalia aniversară a DSU, pentru succesul acestui proiect şi pentru operativitatea cu care a intervenit în operaţiunile montane.

image
Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite