UPDATE Cei doi frați dispăruți dintr-un centru pentru minori din Argeș au fost găsiți

0
0

Doi copii instituționalizați au fugit luni, 19 septembrie, din centrul pentru minori Valea Mare - Ștefănești, din județul Argeș. Puștii sunt frați și au fost dați dispăruți în aceeași zi. Marți dimineață, 20 septembrie, IPJ Argeș a anunțat că cei doi au fost găsiți.

Copiii au plecat din centru luni. FOTO IPJ Argeș
Copiii au plecat din centru luni. FOTO IPJ Argeș

UPDATE, 20 septembrie: „Aventura” puștilor s-a încheiat cu bine.

„Cei doi doi minori au fost găsiți de polițiști. Aceștia nu au suferit vătămări și au fost reintegrați în cadrul unității de asistență socială”, a precizat, marți dimineață, Biroul de Presă al IPJ Argeș.

Știrea inițială

Alerta s-a dat luni, 19 septembrie, în jurul orei 16:00.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au fost sesizați de către reprezentanții unui centru pentru minori, cu privire la faptul că doi copii, Alexandru Vasile Țițirigă, de 16 ani, și Petrișor Daniel Țițirigă, de 13 ani, au plecat din cadrul centrului, fără a mai reveni.

Alexandru Vasile Țițirigă are 1,50 m înălțime, aproximativ 35 de kg, ochi căprui, păr blond. La momentul plecării ar fi purtat șapcă de culoare neagră, bluză de trening de culoare neagră, tricou alb și pantaloni de tip blug de culoare neagră.

image

Fratele său, Petrișor Daniel Țițirigă, are 1,36 m înălțime, aproximativ 35 de kg, ochi căprui, păr blond. La momentul plecării ar fi purtat pantaloni de trening și tricou albastru.

image

 Mecanismul „Alertă răpire copil”, activat

A fost activat și mecanismul „Alertă răpire copil”.

„Alertă Răpire Copil” este un mecanism naţional de alertă publică care se declanşează în situaţii de răpire a unui copil ori în situaţii când vorbim de un copil dispărut a cărui viaţă poate fi în pericol.

După declanşarea alertei, oricine are vreo informaţie despre copilul răpit, este rugat să anunţe imediat Poliţia.

Persoanele care pot oferi informaţii despre cei în cauză sunt rugate să anunţe Serviciul Unic de Urgenţă 112 sau să ia legătura cu Poliţia Oraşului Ştefăneşti, la telefon 0248 265 185”, transmite IPJ Argeş.

Piteşti


Ultimele știri
Cele mai citite