Piteşti: UPDATE: Vinovatul în cazul nou-născutului ars va primi sancţiune administrativă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un nou-născut a ajuns la spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti cu arsuri profunde, de gradele III şi IV la cotul şi şoldul stâng. Micuţul a venit pe lume marţi la Spitalul Municipal din Câmpulung şi a suferit arsurile după ce o asistentă a vrut să-l încălzască, punând lângă el o sticlă cu apă fierbinte.

“Am constatat că la nivelul articulaţiei cotului stâng şi la nivelul articulaţiei coxo-femurale de pe aceeaşi parte erau două flictene, probabil cauzate de un agent termic, mai exact, de un bidon cu apă caldă care a fost aplicat pe toracele posterior, inclusiv pe zona lezată”, a declarat dr. Grigore Stănescu, managerul Spitalului Municipal Câmpulung.


După o examinare atentă, medicul specialist în chirurgie plastică şi reparatorie, dr. Nicolae Benga a hotărât că micuţa, însoţită de mama sa, Ana Maria Marin, de 18 ani din comuna Mihăieşti, să fie transferată la Bucureşti.


În această dimineaţă ancheta era în plină desfăşurare la Spitalul Municipal. O comisie formată din cei doi directorii spitalului încercau să afle cine se face vinovat în acest caz. În agelaşi timp, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Argeş a demarat la rândul său o anchetă.


“Fetiţa este bine. O să vedem dacă într-adevăr a fost vina asistentei. Poate incubatoarele nu funcţionau sau în momentul ăla aveau nevoie de ele alţi copiii născuţi subponderal. Poate a avut şi mămica o parte din vină. Trebuie să cererem părerea tuturor, nu putem spune exact cine este vinovat. Oricum nu medicul e cel care a recomandat. În mod cert, cel care va fi găsit vinovat va primi o sancţiune administrativă”, a declarat dr. Anca Alexandrescu, directorul coordinator DSP Argeş.


Un caz asemănător s-a petrecut în luna noiembrie a anului trecut, când o asistentă de la Maternitatea Bucur din Capitală a uitat un bebeluş în incubator până s-a “prăjit”, micuţul suferind arsuri de gradele II şi III pe 20 % din suprafaţa corpului.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite