Piteşti: Primarii şpăgari, „cazaţi“ la Colibaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Penitenciarul Colibaşi a devenit locul de odihnă al primarilor şpăgari. Primarul suspendat al Craiovei, Antonie Solomon a fost transferat aseară din arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş la Penitenciarul Colibaşi, acolo unde se află încarcerat şi fostul edil din Vâlcea, Mircia Gutău.


Deşi  au ajuns după graţii pentru că au luat mită, primarii spăgari nu se vor întâlni, deocamdată, în penitenciar,  nici măcar la o partidă de table în ora de timp liber. „Au regimuri de detenţie diferite. Gutău este deja condamnat, pe când Solomon urmează să fie judecat, fiind în arest preventiv“, precizează Puiu Nicolescu, purtător de cuvânt la Penitenciarul Colibaşi.


4 vizite pe lună
Chiar dacă au regimuri de detenţie diferite, atât Solomon, cât şi Gutău au dreptul la patru vizite pe lună, la un singur pachet de 10 kg cu alimente şi 20 de litri de apă minerală sau suc.


„Totodată, o dată pe săptămână pot face cumpărături la magazinul penitenciarului şi au libertate de mişcare o oră pe zi, prin curtea închisorii“, completează Puiu Nicolescu. Încarcerat la Colibaşi din luna ianuarie a acestui an, având de ispăşit o condamnare de trei ani şi jumătate pentru luare de mită, Mircia Gutău se simte băgat la înghesuială. Celula în care stă, alături de alte două persoane private de libertate, are aproape 15 metri pătraţi, cam un sfert din suprafaţa biroului de şef pe care l-a avut în timpul mandatului la Primăria Rm. Vâlcea.


De partea cealaltă, Solomon, acuzat că luat mită 50.000 de euro de la Cornel Penescu pentru eliberarea autorizaţiei de construcţie a hipermarket-ului PIC Craiova, a fost încarcerat într-o celulă mult mai spaţioasă, cu opt paturi, unde se mai află alte persoane arestate pentru „găinării“, adică furturi mici.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite