Oraşul unde se vor monta camere de supraveghere pe ghenele de gunoi. Cum motivează autorităţile decizia bizară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauză că la zeci de ghene din Piteşti realizate cu fonduri europene este în fiecare weekend o mizerie de nedescris şi se aruncă într-o materiale rămase din demolări, Primăria Piteşti va amplasa pe ghene camere de supraveghere pentru a-i depista pe cei certaţi cu curăţenia şi legea.

Ghenele au fost realizate în 2015 în cadrul unui aşa-zis proiect de reabilitare urbană a oraşului şi au stârnit multe controverse din cauza costurilor foarte mari şi inutile. Fiecare structură din lemn de

pe ghenă a costat 2.000 de euro, iar ghenele au în interior şi ghirlande luminoase.

Avem multe reclamaţii de foarte mult timp. Sunt sesizări legat de cei care aruncă materiale de construcţii la ghene, dar şi privind mai multe restaurante care aruncă în mod constant saci cu resturi la ghene, în condiţiile în care respectivele restaurante nu au contracte cu firme de salubritate. Sunt şi zeci de sesizări privind mizeria de la ghene. Motiv pentru care vom monta zeci de camere de supraveghere şi îi vom sancţiona pe cei care fac mizerie sau nu respectă legea. Am declanşat deja procedura de achiziţionare a camerelor de supraveghere, nu pot să vă spun un termen precis de finalizare. Într-o primă etapă, vor fi peste 20 de camere de supraveghere la tot atâtea ghene, dar vom extinde treptat supravegherea în tot oraşul. Sperăm să montăm cât mai repede aceste camere, este posibil chiar până la sfârşitul anului”, spune Cornel Ionică, primarul Piteştiului.

image

În cadrul proiectului de reabilitare urbană finalizat în vara lui 2015 au fost realizate 25 de ghene de gunoi cu structuri din lemn de stejar sau de esenţă răşinos. Ghenele de gunoi au şi ghirlande luminoase integrate. Structurile din lemn amplasate pe ghenele de gunoi au costat 220.000 lei. Iar ghirlandele luminoase, care au fost montate în jurul ghenelor şi sub zeci de bănci din Piteşti, au costat 300.000 de lei.

Defalcat, cu tot cu montaj, fiecare structură din lemn de pe ghenă a costat 8.890 lei. Fapt care face, dacă luăm în calcul şi ghirlandele luminoase, ca Piteştiul să aibă probabil cele mai scumpe ghene de gunoi din Uniunea Europeană.

Iată şi care a fost motivaţia Primăriei Piteşti, la începutul proiectului, pentru amplasarea acestor pergole din lemn la platformele de gunoi: „Necesitatea menţinerii aspectului urbanistic având în vedere zonele în care sunt amplasate şi realizarea unor perdele verzi din plante agăţătoare (iederă sau similare)“. Numai că au trecut doi ani şi jumătate de la finalizarea respectivelor ghene, iar pe pergolele din lemn scump nu a fost amplasată nicio plantă agăţătoare.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite