Nu ai dat CNP-ul la recensământ? Recenzorul va veni din nou la tine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Recensământul populaţiei şi al locuinţelor se va termina pe 31 octombrie
Recensământul populaţiei şi al locuinţelor se va termina pe 31 octombrie

Argeşenii care nu le-au dat recenzorilor codul numeric personal vor fi din nou vizitaţi acasă. Toate persoanele sunt obligate să furnizeze aceste date, au anunţat, miercuri, prefectul de Argeş şi şeful Direcţiei de Statistică.

Toate persoanele care nu au dorit să-şi declare codul numeric personal la recensământ vor primi din nou vizita recenzorului.

Anunţul a fost facut, miercuri, de către prefectul judeţului Argeş, Gheorghe Davidescu şi Adrian Dobrin, şeful Direcţiei Judeţene de Statistică.

"Este obligatoriu ca persoanele recenzate să furnizeze toate datele solicitate de chestionar. Toate câmpurile sunt obligatorii, cu excepţia celor privind etnia, apartenenţa religioasă, limba maternă şi dizabilităţile. Recenzorii se vor întoarce la persoanele care nu şi-au dat CNP-ul", a declarat prefectul Gheorghe Davidescu.

Atât argeşenii, cât şi recenzorii au fost induşi în eroare, zilele trecute, când purtătorul de cuvânt al Institutului Naţional de Statistică a declarat că furnizarea CNP-ului nu este obligatorie şi, prin urmare, nici pasibilă de amendă.

"Recenzorii au fost instruiţi de specialişti de la Statistică. Lor li s-a spus de la bun început care sunt informaţiile obligatorii, deci ştiau că şi CNP-ul se numără printre cele pe care chestionaţii sunt obligaţi să le furnizeze. Nu ştim câte persoane nu au declarat codul numeric personal, dar sperăm ca un număr cât mai mic de recenzori să se întoarcă pentru a lua aceste date", a declarat Adrian Dobrin, director al DJS Argeş.

Pâna marţi, în Argeş fuseseră recenzate 132.534 de locuinţe şi 310.163 de persoane, adica 48,59% din total. Cifra clasează judeţul nostru pe locul 16 în ţară.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite