Monaliza Zegheru le-a demonstrat celor care nu i-au mai dat de trăit decât trei săptămâni că este o luptătoare. Bătălia ei pentru viaţă e însă una grea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Monaliza Zegheru, tânăra profesoara de canto a Centrului Cultural Mioveni,  diagnosticată cu o formă de cancer foarte rară şi agresivă, căreia medicii români îi mai dădeau în luna mai doar trei săptămâni de viaţă se află încă la clinica din Turcia unde urmează proceduri de chimioterapie. Lupta sa este abia la jumătate, iar fiecare zi din viaţa Monalizei se măsoară în rugăciuni şi bani.

Până acum, în Turcia, Monaliza a suferit interventii la coloană, femur şi şoldul drept. Toate aceste operaţii şi tratamentul paralel au costat 50.000 de euro, bani strânşi printr-o mobilizare uimitoare a şcolilor din Mioveni care cu sprijinul administraţiei locale şi a Centrului Cultural Mioveni în special, au organizat spectacole caritabile, pentru a o ajuta pe tânăra profesoară de canto. 

“Lupta Monalizei Zegheru este abia la jumătate şi are nevoie de sustinere materială pentru a continua tratamentul “, explică Argentina Culcuş, directorul Centrului Cultural Mioveni. 

Monaliza face acum, la aceeaşi clinică oncologică din Turcia, chimioterapie. Urmează să-i fie extirpată tumoarea de la nivelul capului şi să-i fie salvat ochiul afectat. „Am nevoie în continuare de ajutorul vostru! Vă rog, fiţi alături de mine! Vă mulţumesc!“, scrie Monaliza Zegheru pe contul ei de socializare.  

Realitatea cruntă este că fiecare zi din viaţa Monalizei  chiar se măsoară în bani

Reamintim că în februarie, în urma unei operaţii de extirpare a polipilor, Monaliza Zegheru a fost diagnosticată cu Rabdomiosarcom alveolar, cu tumoare la sinusuri, un cancer ce creşte rapid şi-i invadează nu doar sinusurile, ci şi organele. A făcut o operaţie în ţară, dar boala a recidivat. Cu ajutorul campaniei desfăşurate pentru ajutorarea ei a ajuns la clinica din Turcia unde a şi suferit intervenţiile chirurgicale ulterioare. Vor mai urma şi altele. În ele şi-a pus speranţa nu doar Monaliza, ci şi toţi cei care o iubesc şi o apreciază, dar mai ales copiii care-i sunt foşti elevi şi care o aşteaptă cu drag acasă.

Cei care doresc să intre în luptă alături de Monaliza pot face donaţii în următoarele conturi, deschise la BCR:

LEI – RO75RNCB0022095573790004

EURO – RO05RNCB0022095573790003

Titularul contului, Monaliza Ecaterina Zegheru.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite