Mobilizare impresionantă pentru căutarea unei bătrâne de 82 de ani. A fost găsită în hipotermie, într-o pădure

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bătrâna a fost găsită în stare de hipotermie Foto: IPJ Argeş
Bătrâna a fost găsită în stare de hipotermie Foto: IPJ Argeş

Poliţiştii Secţiei Rurale Tigveni Argeş au fost sesizaţi marţi cu privire la faptul că o femeie de 82 de ani, din localitatea argeşeană Sălătrucu, ar fi plecat voluntar de la locuinţa sa, din seara zilei precedente. După o mobilizare exemplară, bătrâna a fost găsită. Era confuză şi în stare de hipotermie.

Bătrâna a plecat de acasă luni seara şi nu s-a mai întors. Marţi, rudele au anunţat dispariţia la Poliţia Tigveni.

"În cel mai scurt timp, poliţiştii s-au mobilizat, fiind solicitate persoane din aceeaşi localitate, precum şi forţe suplimentare", precizează IPJ Argeş.

Mobilizarea a fost una impresionantă şi, în scurt timp, femeia a fost găsită de poliţişti. Era teafără, dar confuză din cauza hipotermiei. 

„Ulterior femeia a fost consultată de un echipaj medical, având o uşoară stare de hipotermie, după care a fost transportată la spital pentru investigaţii medicale", mai precizează IPJ Argeş.

Iată câteva recomandări făcute de poliţişti cu privire la gestionarea unor astfel de situaţii: 

Când aveţi o rudă sau cunoştinţă vârstnică, ce locuieşte singură sau în zone izolate, asiguraţi-vă că este vizitată periodic de o persoană de încredere!

Încercaţi să cunoaşteţi cât mai multe din obiceiurile şi locurile frecventate de persoanele vârstnice, în special dacă acestea au mai plecat în trecut, lipsind în mod nejustificat de la domiciliu!

În situaţia în care asemenea persoane lipsesc nejustificat, sesizaţi din timp plecarea acestora, pentru a creşte şansele de găsire a persoanei înainte de a suferi leziuni.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Eurodeputatul Dragoş Pîslaru: „Există birocraţii mai mari decât a noastră, dar care sunt funcţionale”
 

Terapie logopedică gratuită pentru copiii din Câmpulung Muscel şi împrejurimi

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite