Misterul intrării în ţară a doi argeşeni. Au fost plasaţi în carantină şi s-au ales cu dosare penale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele două persoane au fost duse la un centru de carantină din Piteşti FOTO: Denis Grigorescu
Cele două persoane au fost duse la un centru de carantină din Piteşti FOTO: Denis Grigorescu

Un bărbat şi o tânără din din Argeş au fost plasaţi în carantină şi s-au ales cu dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi trecerea frauduloasă a frontierei de stat. Cei doi au venit din Spania şi Austria, ţări din zone roşii, însă nu apar în evidenţele Poliţiei de Frontieră. Ambii au fost găsiţi la domicilii după mai multe verificări ale poliţiştilor.

Cele două persoane sunt un bărbat de 36 de ani din comuna Albeştii de Argeş, respectiv o tânără de 19 ani din comuna Lunca Corbului. Bărbatul a fost depistat acasă pe 29 aprilie, la câteva zile după ce revenise din Spania. Şi tânăra de 19 ani a fost găsită acasă pe 30 aprilie după ce se întorsese din Austria. Ceea ce este ciudat e faptul că cei doi nu apar nicăieri pe listele cu persoanele intrate în ţară.

Dosarul a fost instrumentat ca urmare a unei comunicări scrise, emisă de Poliţia de Frontieră. În prezent, se analizează cum a fost posibil ca cei doi să treacă frontiera fără vreun control. Nu există vreo consemnare a faptului că cei doi ar fi trecut frontiera.

După cum ne-au declarat surse judiciare, cei doi au ascuns că s-au întors din cele două ţări din zone roşii pentru a fenta măsura carantinării instituţionalizate. Se ştia că cele două persoane sunt plecate din ţară şi dintr-odată au apărut la domiciliu. Iar poliţiştii, care făceau mai multe verificări, i-au găsit. Luaţi la întrebări, cei doi au recunoscut că au venit din Spania şi, respectiv, Austria, spunând că s-au înregistrat la frontieră. Numai că cei doi nu apăreau în evidenţele Poliţiei de Frontieră, cum că ar fi trecut graniţa înapoi în România. Cei doi nu figurau nici în datele de la Evidenţa Populaţiei.

Poliţiştii şi procurorii de la Parchetele de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş şi respectiv Costeşti instrumentează dosarele penale.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite