Imagini cu o vulpe curioasă, în Parcul Naţional Piatra Craiului. „Foxy cea şireată a venit să ne cunoască” VIDEO
0O vulpe fără frică şi extrem de curioasă din Parcul Naţional Piatra Craiului a ajuns vedetă pe pagina oficială de Facebook a rezervaţiei.
În filmarea postată joi pe reţeaua de socializare se vede că animalul nu are nicio reţinere să se apropie de camera video a unui silvicultor.
"Foxy cea şireata, dichisită, aranjată, a venit să ne cunoască, să ieşim la o serată", scrie inginerul silvic Mihai Banu, autorul postării, în imaginile distribuite de pagina oficială a Parcului Naţional Piatra Craiului.
Ba, mai mult, Foxy "pozează" relaxată şi în câteva selfie-uri ale autorului imaginilor.
Mihai Banu este absolvent al Facultăţii de Silvicultură şi Exploatări forestiere a Universităţii Transilvania Braşov, iar în colajul foto cu vedeta Foxy atrage atenţia celor care se întâlnesc cu animale sălbatice să nu le hrănească, pentru a nu le schimba comportamentul.
Foto/video:Mihai Banu / Parcul Naţional Piatra Craiului
Parcul Naţional Piatra Craiului este unul dintre cele mai atrăgătoare locuri din Carpaţii româneşti, datorita faptului că adăposteşte o multitudine de specii de animale, unele dintre ele cu valoare de endemite carpatice. Condiţiile climatice şi geologice, geomorfologia şi structura florei şi vegetaţiei din Parcul Naţional Piatra Craiului au determinat păstrarea unei diversităţi aparte în grupul mamiferelor.
Peste 40% din cele aproximativ 100 specii de mamifere din fauna întregii tari trăiesc şi în masivul Piatra Craiului.
Foto/video:Mihai Banu / Parcul Naţional Piatra Craiului
Ca toate speciile care vieţuiesc aici, vulpea este, în Parcul Naţional Piatra Craiului, un animal protejat. Are în rezervaţie toate condiţiile de hrană şi adăpost şi trăieşte fără teama vânătorii de care au parte suratele care dau iama în gospodăriile populaţiei din afara parcului.
Vulpile au capacitatea de a detecta prada chiar şi fără să o vadă bazându-se pe miros sau/şi orientându-se după sunet. Nu o aleargă ci se năpustesc asupra ei, cu labele din faţă. Omoară adesea mai mult decât pot mânca la o singură masă şi îngroapă surplusul, după care se întorc la următoarele mese.
Foto/video:Mihai Banu / Parcul Naţional Piatra Craiului
Vă recomandăm să mai citiţi:
Cum şi-a tâlhărit un tânăr soţia după ce s-au separat. Femeia a fost bătută crunt