Vulpe ieşită la plimbare pe o stradă din zona centrală a municipiului Târgu-Jiu. Ce boală gravă ar putea avea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O vulpe a ieşit la plimbare în zona centrală a municipiului Târgu Jiu Foto: facebook.com/VerziiPartidulVerde
O vulpe a ieşit la plimbare în zona centrală a municipiului Târgu Jiu Foto: facebook.com/VerziiPartidulVerde

O vulpe a fost fotografiată în timpul nopţii în timp ce se plimba liniştită pe o stradă din zona centrală a municipiului Târgu Jiu. Un consilier local atrage atenţia că ar putea fi turbată şi că ar putea transmite boala către oameni.

Adrian Tudor, consilier local din partea Partidului Verde, solicită convocarea organismelor pentru situaţii de urgenţă, deoarece vulpea ar putea avea rabie (turbare). 

„Solicităm primarului municipiului Târgu Jiu să convoace rapid organele competente pentru a gestiona o situaţie de urgenţă ce poate crea probleme grave de sănătate publică.

În noaptea de 16 spre 17 decembrie 2021, în centrul municipiului Târgu Jiu, zona Casei de Cultură, şi-a făcut apariţia o vulpe.Există riscul ca astfel de animale sălbatice să fie purtătoare de boli care pot afecta sănătatea comunităţii”, a transmis acesta autorităţilor locale.

„O epidemie de rabie ar bloca oraşul afectând activitatea tuturor locuitorilor în prag de sărbători. Dacă ar avea rabie, acest animal ar transmite rapid câinilor fără adăpost din oraş această boală. Există posibilitatea să fie mai multe astfel de animale în Târgu Jiu, dacă un exemplar a ajuns, nestingherit, în mijlocul oraşului. În acest caz sănătatea locuitorilor din municipiu ar fi pusă în pericol”, a mai adăugat politicianul.

Autorităţile nu au reacţionat până la ora redactării acestui articol.

Incidentul nu este unic. În urmă cu câteva luni, o vulpe a fost zărită de un poliţist local în Parcul Central din Târgu Jiu, în apropiere de operele lui Constantin Brâncuşi. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Cinci câini din rasa ciobănesc belgian Malinois, noile ajutoare ale jandarmilor gorjeni | VIDEO

Bărbat de 37 de ani, găsit mort, cu un bolovan legat de gât, pe fundul unui lac. Se bănuieşte că s-ar fi sinucis 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite