Hoţ beat, surprins când încerca să fure un autoturism chiar de proprietarul maşinii, în vârstă de 77 ani. Cum l-a găsit Poliţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă Poliţia Română
Foto arhivă Poliţia Română

Vigilenţa unui bărbat de 77 de ani din Argeş a dus la prinderea unui tânăr care încerca să fure maşina pensionarului. Poliţiştii l-au găsit pe hoţ în maşină şi l-au încătuşat.

S-a întâmplat în weekend.

"La ora 01:45 din noapte, s-ar crede că mai toţi oamenii dorm. Dar nu a fost cazul şi pentru un tânăr de 20 de ani, care încerca să sustragă o maşină, în Piteşti, în noaptea de vineri spre sâmbătă. (...) Un bărbat de 77 de ani şi-a aruncat privirea la maşina care era parcată în apropierea porţii, şi a văzut un bărbat care îi umblă la maşină, aşa că a sunat la SNUAU 112", precizează IPJ Argeş.

Sesizarea a fost transmisă poliţiştilor de la Secţia nr. 3 Poliţie Piteşti şi de la Secţia de Poliţie Rurală Poiana Lacului, locul indicat fiind la limita dintre zonele de responsabilitate ale celor două structuri.

Fiind vorba despre o zonă cu multe străduţe, ce oferea posibilitate de scăpare, poliţiştii s-au împărţit în două echipe, pornind pe jos în căutare, în timp ce colegii din dispecerat ţineau legătura cu apelantul, pentru a transmite cât mai multe detalii despre ce se întâmplă la faţa locului.

"Echipa aflată mai aproape, formată din Dan, Adelina şi Alex, a mers rapid spre locul indicat, ştiind cât de important este să ajungă repede. Ajunşi în apropierea autoturismului care avea un geam spart, băieţii s-au apropiat de maşină şi, pentru că au acţionat rapid şi ferm, l-au surprins pe autor în maşină, l-au scos şi l-au încătuşat", mai precizează IPJ Argeş.

Avea o alcoolemie de peste 1 mg/l alcool pur în aerul expirat

Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală şi cei ai Secţiei 3 au continuat colaborarea, deşi locaţia era în competenţa primilor, iar după administrarea probatoriului, în ziua de 17 iulie a.c., tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru furt în scop de folosinţă sub forma tentativei. 

   

"Tânărul de 20 de ani nu este deţinător de permis şi avea o alcoolemie de peste 1 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Îi felicităm pe colegii noştrii, Agent Şef Principal Stanciu Dumitru, Agent Principal Ionescu Daniel, Agent Şef Adjunct Ivan Adelina şi Agent Lică Alexandru, pentru inspiraţie şi implicare, şi le urmăm să aibă cât mai multe intervenţii reuşite", mai precizează IPJ Argeş.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite