FOTO "Viermii" şi "Ciumpalacii" au protestat în faţa monumentului lui Cuza, de la Piteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zece tineri din Piteşti au profitat de ceremonia Unirii organizată de autorităţi în centrul Piteştiului pentru a aduce aminte de protestele care frământă ţara în aceste  zile.

Ceremonia organizată cu prilejul împlinirii a 153 de ani de la Unirea Principatelor Române, sub domnia lui Cuza Vodă, a stat, la Piteşti, sub semnul protestelor anti-Băsescu din ultimele zile.

Un grup de tineri, reuniţi în asociaţia "Civitas Argeş" au depus o coroană de flori la monumentul "Al. I. Cuza" din centrul oraşului, purtând pancarte, în semn de protest faţa de preşedintele Traian Băsescu şi Guvernul Boc.

image

Click pe poze pentru a vedea galeria foto!

"Vierme de Piteşti" şi "Ciumpalac", au fost cuvintele pe care protestatarii le-au scris pe foi, pe care le-au purtat la această manifestare. În timp ce tinerii au defilat în linişte, unii dintre participanţi i-au întâmpinat cu zâmbete şi aplauze răzleţe.

"Cum, în ultima vreme, acestea sunt epitetele pe care guvernanţii le-au adresat poporului român, ne-am gândit să ne arătăm solidaritatea cu toţi ciumpalacii şi viermii din această ţară. Naţionalismul nostru n-a dispărut, tocmai de aceea ne aflăm aici. Om fi noi viermi şi ciumpalaci, dar ştim ce înseamnă naţionalismul", a declarat Ionuţ Codrea, unul dintre protestatari. 

Tinerii au purtat şi banderole albe pe braţe, vrând să transmită în acest sens mesajul că nu sunt implicaţi politic.

În Piteşti, marţi este cea de-a zecea zi de protest, iar organizatorii promit că va fi una deosebită, având în vedere că este ziua Unirii de la 24 ianuarie 1859.  

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite