FOTO VIDEO Elicopeterul SMURD a aterizat la Piteşti să salveze viaţa unui bărbat căzut în prăpastie şi găsit după 24 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luptă contra cronometru pentru viaţa unui bărbat găsit inconştient într-o prăpastie de pe Vidraru. Medicii au reuşit să-i menţină funcţiile vitale şi să-i ridice temperatura corpului, în condiţiile în care termometrul arăta 29,5 grade atunci când a fost preluat de echipajul de la Ambulanţa Argeş. Luni seara a fost transportat cu un elicopter la Spitalul Bagdasar Arseni, din Bucureşti.

Este vorba de Vasile Obagică, în vârstă de 60 de ani, paznic la o cabană de la Vidraru. Bărbatul a fost găsit inconştient, luni după-amiază, de colegul său, care a mers să-l schimbe din tură. Pentru că nu se afla în cabană, bărbatul l-a căutat în împrejurime şi avea să-l vadă căzut într-o râpă. Omul a sunat la 112 şi la faţa locului a sosit un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă din Curtea de Argeş. Victima era inconştientă şi se afla în stare de hipotermie. După ce a fost stabilizată, a fost urcată în echipaj, iar pe drum a fost preluată de către Ambulanţa SMURD de Tip C de terapie intensivă mobilă, fiind transportată la Spitalul Judeţean din Piteşti. Aici medicii au stabilit că starea lui Vasile Obagică este critică. În urma unor investigaţii medicale de specialitate, repectiv, rezultatul computerului tomograf, s-a decis transportarea lui la un spital din Bucureşti, într-un timp cât mai scurt. Şi asta, pentru că, bărbatul a suferit un atac vascular cerebral , fiind în comă, iar medicii sceptici cu privire la şansele lui de supravieţuire.

Luni , în jurul orei 19.25, elicopterul SMURD a aterizat lângă Stadionul Nicolae Dobrin din Trivale, pentru a-l prelua pe pacient. Medicii au avut nevoie de minute bune pentru a-l stabiliza, reuşind în cele din urmă să-l urce în elicopter. ”Starea pacientului este gravă şi asta pentru că, pe lângă afecţiunea medicală suferă şi de hipotermie. El a stat căzut de ieri, de la 12, până astăzi, când la găsit colegul său, care de altfel a anunţat şi la 112. Omul a dormit peste noapte afară şi de aceea starea lui s-a agravat.”a spus medicul Irena Grigore, medic la Ambulanţa Smurd de Tip C. Vasile Obagică a fost transportat pe calea aerului la spitalul Bagdasar Arseni din Bucureşti, unde, cel mai probabil, va fi băgat de urgenţă în operaţie.

                        

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite