FOTO Un student propune patru noi tipuri de maşini Dacia. Cum arată conceptele spectaculoase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Theodor Ioan Tănase a lucrat cel mai mult la conceptul Dacia Vision FOTO: Theodor Ioan Tănase
Theodor Ioan Tănase a lucrat cel mai mult la conceptul Dacia Vision FOTO: Theodor Ioan Tănase

Un student care lucrează la uzina Dacia de la Mioveni a „desenat“ patru concepte spectaculoase de maşini. Deocamdată totul e la nivel de proiect personal şi nu a fost prezentat conducerii uzinei.

Theodor Ioan Tănase (24 de ani) este student la Universitatea din Piteşti, specializarea Ingineria Transporturilor, şi lucrează de nouă luni pentru uzina Dacia de la Mioveni. Theodor este ataşat de Dacia încă de când era copil şi este mândru că un brand autohton a ajuns să fie cunoscut şi vândut în zeci de ţări.

Theodor ne-a explicat şi de unde a pornit ideea de a realiza concepte de maşini Dacia: „Mi-a plăcut întotdeauna să compar brandul nostru cu celelalte branduri, prin viziunea mea. Le arătam la prieteni şi chiar aveau un feedback pozitiv asupra modelelelor mele personale. Şi ei şi-ar fi dorit să vadă aceste concepte pe stradă. Cine ştie, poate într-o bună ziua aceste proiecte se vor materializa. Dacia mă înspiră“. Cele patru concepte realizate de Theodor poartă numele Dacia The Vision, Dacia Cross-x, Dacia Lujo şi Dacia Ezeon.

A lucrat peste 200 de ore la fiecare proiect

dacia cross x

Theodor, care face proiectare 3D de aproximativ doi ani, a lucrat mult la fiecare dintre cele patru proiecte de Dacii pe care le-a realizat: peste 200 de ore la fiecare, asta şi pentru că a fost şi foarte atent la detaliile pe care le-a realizat. „La Dacia Cross - x am decis să nu îi fac şi interiorul, ci doar exteriorul, m-am focusat mai mult pe el“, a declarat Theodor Ioan Tănase.

Cel mai mult a lucrat la proiectul „Dacia The Vision“, asta şi deoarece a învăţat alte lucruri noi şi le-a aplicat pe acest model spectaculos.

dacia vision

Dacia Vision

Cât despre „Dacia Ezeon“, Theodor spune că „acest proiect reprezintă reîncarnearea proiectului Lujo, care mi-a plăcut foarte mult. Motiv pentru care am decis să-l readuc la viaţă sub alt nume şi să furnizez poze în premieră cu el, chiar dacă procesul la acest proiect încă continuă“.

Legat de sursele de inspiraţie în realizarea celor patru proiecte Dacia, la Lujo Theodor spune că inspiraţia i-a venit din modelul Renault Talisman, dar cu multe modificări aduse asupra proiectului.

dacia ezeon

Legat de spectaculosul proiect Dacia The Vision, inspiraţia pentru el a venit din modelul Mazda Furai, combinat cu cel de la maşinile de F1. Maşinile japoneze l-au inspirat pe Theodor şi în realizarea proiectului Dacia Cross-x.

Legat de cum ar arăta maşina ideală pentru el, Theodor spune: „după mine Dacia ideală ar fi Ezeon. Interiorul maşinii încă este în dezvoltare, am câteva sketch-uri, dar nu sunt definitive. Ca dotări, eu le-aş vedea mult mai ridicate, şi ca motorizări, de la 1.6 până la 2.0 şi benzină şi diesel. Aşa văd eu măşina Dacia ideală“.

dacia lujo

Ce vrea să facă cu cele patru proiecte

Theodor se gândeşte să prezinte cele patru concepte Dacia şi directorilor uzinei de la Mioveni, asta „dacă doresc şi au plăcerea să vadă aceste concepte, desigur“. Theodor a şi făcut şi estimări legate de costurile potenţiale ale conceptelor Dacia realizate de el pentru ca acestea să devină realitate: „În cazul proiectului The Vision ar putea costa cel puţin 100.000 de euro numai realizarea conceptului. Dacă vreau să realizez conceptul Ezeon, costurile estimative ar fi în jur de 25-35.000 de euro. Aceste preţuri sunt estimative şi este dificil de dat un cost exact“. Theodor spune că se gândeşte de mai mult timp şi la o Dacia electric, una capabilă să se reîncarce din mers, cu ajutorul panourilor fotovoltaice.

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite