FOTO Un poliţist local, primarul şi zeci de cetăţeni au muncit cot la cot cu pompierii pentru a stinge un incendiu de vegetaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de localnici din comuna Budeasa s-au luptat cu flăcările, aseară, pentru a nu exista riscul ca acestea să ajungă la pădurea din propiere. În mijlocul acţiunii a fost un poliţist local, cunoscut de săteni, Bulă. El era strigat de toată lumea, ştiindu-se despre el că este un băiat descurcăreţ şi foarte activ.

Incendiul a curpins hectare întregi acoperite cu vegetaţie şi stufăriş.Flăcările au fost observat de către un sătean, care l-a sunat imediat pe edilul comunei, Ion Ştefan. Imediat, primarul a mobilizat aproximativ 20 de localnici şi au mers cu toţii să stingă incendiul, care ameninţa pădurea aflată în apropiere. Oamenii şi-au luat mături de nuiele de acasă, sape, şi au muncit cot la cot pentru a potoli vâlvătaia. Solicitat de toată lumea şi în mijlocul acţiunii s-a aflat un poliţist local, cunoscut de toţi ca fiind Bulă. ”Hai, Bulă, aici...Vino aici, că se extinde pe vâlcea.”, îl striga unul dintre oameni.

Bulă, după cum îl ştie şi primarul, este omul bun la toate. Aseară, cu intenţia de a reuşi să potolească incendiul, nu mai ieşea dintre flăcări şi l-a un moment dat, edilul îl striga continuu: ”Băi, Bulă, ieşi de acolo, lasă-l că-l stingem noi, vin spre tine flăcările”. Din cauza vântului puternic, flăcările s-au extins şi primarul a solicitat sprijinul celor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş. ”Noi am intervenit cu cetăţenii, dar nu am reuşit lichidarea incendiului şi tocmai de aceea am solicitat sprijinul pompierilor.”, a spus primarul Ion Ştefan. Pompierii nu au putut ajunge cu maşina la locul incendiului, ci au mers pe jos şi au improvizat mături din lăstăriş cu care au stins focarele.  În cele din urmă intervenţia militarilor şi a oamenilor din comună a dat roade. Incendiul a mistuit vegetaţia pe aproximativ 10 hectare, dar din fericire nu au fost puse în pericol casele şi pădurea din zonă.

                      

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite