FOTO Les Stroud, realizatorul documentarului „Survivorman“, se pierde, săptămâna aceasta, în sălbăticia Munţilor Făgăraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Les Stroud realizează "Survivorman”  de peste 15 ani, temerarul canadian fiind cel care a iniţiat acest format de emisiune
Les Stroud realizează "Survivorman”  de peste 15 ani, temerarul canadian fiind cel care a iniţiat acest format de emisiune

Până a ajunge în munţii Argeşului, „supravieţuitorul“ s-a lovit deja de o problemă. O parte din bagajele personale s-a pierdut la aeroport. Din fericire, echipamentul de 5 tone, destinat expediţiei, a ajuns intact. Deocamdată, Les Stroud petrece un timp cu echipa Salvamont Argeş, pentru a se familiariza cu împrejurimile şi cu plantele ce pot fi consumate, după care îşi va începe aventura în Făgăraş.


Les Stroud, eroul documentarului ”Survivorman” de pe Discovery Channel şi Science Channel, împreună cu o echipă de şapte cameramani şi producători, filmează, săptămâna acestea, în masivul Făgăraş, o serie de episoade având ca temă “dispariţia” sa în munţi, temerarul aventurier urmând să demonstreze cum se poate supravieţui în sălbăticia acestora. 

Timp de 3 zile, realizatorul va încerca să se hrănească găsind plante comestibile şi prinzând animale mici, iar salvamontiştii vor organiza căutarea sa în termeni reali. Singura persoană care va cunoaşte poziţia sa exactă (doar din raţiuni de securitate) va fi directorul Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu. 

”Pentru mine este o ocazie deosebită să lucrez cu o formaţie de salvatori, fiind a treia oară de când realizez Survivorman când am acest gen de colaborare, după Canada şi Statele Unite “ a declarat, la Piteşti,  Les Stroud, aflat pentru pentru prima dată în România şi pentru a doua oară în Europa. 

În timp ce expertul în supravieţuire va încerca să facă faţă provocării munţilor noştri, echipa tehnică va filma peisaje din Făgăraş, baza fiind stabilită la Cabana Salvamont Argeş - Cota 2000 Transfăgărăşan. ”Supravieţuitorul” se va filma singur, iar Salvamont Argeş va declanşa operaţiunea de căutare a persoanei dispărute, fiecare dintre echipele Salvamont fiind însoţite de către un cameraman din echipa de filmare canadiană.
 

Atât căutările Salvamont cât şi filmările la documentar vor fi efectuate inclusiv cu drone, iar zonele cu zăpadă vor fi cercetate şi cu câini de căutare în avalanşă, întrucât căutarea persoanei dispărute presupune inclusiv prezumtiva accidentare a acesteia şi imposibiliatea de a se deplasa, după cum explică şeful salvamontiştilor argeşeni, Ion Sănduloiu.

   

Situaţii reale de supravieţuire

”Survivorman” nu se desfăşoară după un scenariu prestabilit, ci, pur şi simplu, încearcă să reproducă situaţii reale de supravieţuire, fără pregătire prealabilă şi fără suportul unei echipe tehnice.

Realizatorul trebuie să intre în pielea unei persoane care tocmai s-a pierdut (poate fi o persoană care a plecat în drumeţie). Înainte de a porni, pentru trei zile, în munţii Făgăraş, Les Stroud petrece un timp cu echipa Salvamont Argeş, pentru a se familiariza cu împrejurimile şi cu plantele comestibile.

Prima problemă de la aterizare

Până a ajunge în munţii Argeşului, “supravieţuitorul” s-a lovit deja de o problemă. O parte din bagajele personale s-a pierdut la aeroport. Din fericire, echipamentul de 5 tone, destinat expediţiei, a ajuns intact.

 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite