Expoziţie aniversară Rudolf Schweitzer-Cumpăna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se împlinesc 125 de ani de la naşterea lui Rudolf Schweitzer-Cumpăna iar  Muzeul Judeţean Argeş duce la București, pentru vernisajul  unei expoziții dedicate pictorului, câteva dintre lucrările acestuia.

Muzeul Național Cotroceni în parteneriat cu Societatea Colecționarilor de Artă din România și în colaborare cu Muzeul Judetean Arges – Galeria de Arta ”Rudolf Schweitzer-Cumpana” - Pitești, Muzeul de Artă Vizuală Galati, Muzeul National de Artă al Romaniei, Muzeul Municipiului București, Muzeul Național Brukenthal Sibiu, Complexul Muzeal National ”Moldova” Iași – Muzeul de Artă, organizeaza joi, 23 iunie 2011, orele 18.00,  în Spatiile Medievale ale Muzeului National Cotroceni, vernisajul expozitiei ”Rudolf Schweitzer – Cumpăna 125 de ani de la nastere”.

Expozitia face parte din cadrul proiectului ”Cotroceni XX”, legat de aniversarea a 20 de ani de existență a Muzeului Național Cotroceni în spațiul cultural al Capitalei, proiect în cadrul caruia au mai fost aniversati alți doi mari clasici ai picturii românești: Theodor Aman și Iosif Iser. De asemenea, aniversarea a 125 de ani de la nașterea pictorului Rudolf Schweitzer Cumpăna este inscrisă și în Calendarul UNESCO, al marilor sărbători din acest an.

Pictorul Rudolf Schweitzer-Cumpana s-a născut la Pitesti, la 7 mai 1886, într-o familie de origine germană. În anul 1904 a plecat in Germania, la Berlin, unde a urmat cursurile Academiei Regale de Arte Frumoase, pe care le-a absolvit in 1909. A studiat pictura cu Adolf Schlabitz, Erich Hanche si Arthur Kampf, perioada care a determinat apropierea sa de expresionismul german, dar si contactul cu impresionismul și mișcarea Secession.

Muzeul Judeţean Argeş participă cu 20 de lucrări.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite