Doi comisari de la Protecţia Consumatorului Argeş, trimişi în judecată pentru corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă: DNA Piteşti
Foto arhivă: DNA Piteşti

Doi comisari superiori în cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Dumitru Boboc şi Paul Zamfir sunt acuzaţi că ar fi luat mită pentru a închide ochii la neregulile mai multor agenţi economici.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Piteşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor: Dumitru-Constantin Boboc,  la data faptelor comisar superior în cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş, funcţionar public cu atribuţii de constatare ori de sancţionare a contravenţiilor, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunilor de luare de mită, în formă continuată, fals intelectual, în formă continuată şi Paul-Constantin Zamfir, la data faptei comisar superior în cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş, funcţionar public cu atribuţii de constatare ori de sancţionare a contravenţiilor, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată. 

Odată cu cei doi comisari au fost trimiş în judecată, în stare de libertate şi şase reprezentanţi ai unor societăţi comerciale, în sarcina cărora s-a reţinut comiterea unor infracţiuni de dare de mită, respectiv complicitate la fals intelectual (pentru unul dintre inculpaţi).

 

S-au făcut că nu văd produsele expirate

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, în perioada februarie – aprilie 2021, cei doi inculpaţi, în calităţile menţionate mai sus, ar fi pretins şi primit de la şase oameni de afaceri, inculpaţi în prezenta cauză, sume de bani cuprinse între 200 şi 600 lei şi alte foloase necuvenite pentru a nu aplica amenzi contravenţionale ori pentru a favoriza agenţii economici cu ocazia efectuării controalelor, prin atestarea unor aspecte necorespunzătoare realităţii, respectiv faptul că nu au fost constatate nereguli la societăţile verificate.

"Spre exemplu, unul dintre operatorii economici controlaţi ce presta servicii de alimentaţie publică îşi desfăşura activitatea cu încălcarea dispoziţiilor Ordonanţei nr. 21/ din 21 august 1992, republicată, privind protecţia consumatorilor, în sensul că utiliza produse expirate, condiţiile de muncă erau insalubre, nu deţinea o autorizaţie de funcţionare emisă de către Direcţia de Sănătate Publică (D.S.P.) Argeş etc. În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii faţă de trei inculpaţi", precizează un comunicat al DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Argeş, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asiguratorii dispuse în cursul urmăririi penale.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Generale Anticorupţie.

"Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. Menţionăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relaţia sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019", mai precizează DNA.

 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Povestea impresionantă a orfanului care pictează dumnezeieşte, deşi nu are studii în domeniu

Evaluarea Naţională 2021. La simulare, Argeşul s-a clasat pe locul trei în ţară

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite