Candidaţii la Evaluarea Naţională se pregătesc de proba Matematică. Cu ce materiale pot intra joi în examen

0
0
Foto: portalinvatamant.ro
Foto: portalinvatamant.ro

Următoarea probă scrisă a examenului de Evaluare Naţională  - Matematica - va avea loc joi, 24 iunie, iar ultima probă (Limba şi literatura maternă) va fi susfinută vineri, 25 iunie, de către elevii care au urmat cursurile gimnaziale in limba matemă.

Pentru proba de la disciplina Matematică, elevii pot să utilizeze instrumente de desen. Se interzice folosirea, în timpul probelor, a mijloacelor de calcul. Se folosesc numai colile distribuite de asistenţi.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a oricărui tip de materiale ajutătoare: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, cărţi, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi a telefoanelor mobile şi a instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare.

Se interzice candidaţilor să introducă în sala de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea, candidaţii având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învăţământ/centrul de examen în acest scop. Candidaţii care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop, nu sunt primiţi în examen.

 Nicio tentativă e fraudă în Argeş

Marţii, 22 iunie, s-a desfăşurat prima probă scrisă din cadrul Evaludrii Nalionale a absolvenlilor de clasa a VIII-a (Limba şi literatura română) - sesiunea 2021.

În Argeş au fost prezenţi la examen 3994 candidali. 4,16% dintre candidaţi  nu

s-au prezentat la această probă. Nu a fost eliminat niciun elev pentru tentativă de fraudă sau fraudă.

Următoarea probă scrisă (Matematică) va avea loc joi,24 iunie, iar ultima probă (Limba şi

literatura materniă) va fi susţinută vineri, 25 iunie, de elevii care au urmat cursurile

gimnaziale in limba matemă.

Primele rezultate vor fi afişate marţi, 29 iunie, până la ora 14:00 (in centrele de examen).

Comunicarea rezultatelor obţinute se face anonimizat, atât in centrele de examen, cât şi pe siteul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind proteclia datelor personale.

Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care inlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor, care au fost distribuite pe bazăde semndturd de primire, la prima probă susţinută.

Contestaţiile pot fi depuse în zilele de 29 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) şi 30 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi transmise şi prin mijloace electronice. Candidaţii care depun/transmit contestaţiile prin mijloace electronice completează, semnează şi depun/transmit tot prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. 

Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 4 iulie.

 Ministerul Educaţiei a pus la dispoziţia celor interesaţi o linie TELVERDE – 0800801100 – pentru sesizarea eventualelor nereguli privind desfăşurarea Evaluării Naţionale. Numărul va fi disponibil în perioada 22 – 26 iunie, între orele 8:00 – 16:00, iar vineri, 19 iunie, între orele 8:00 – 14:00.

Vă recomandăm şi: 

Evaluarea Naţională 2021. „Atenţie la neatenţie”: Două clipuri de pregătire pentru proba de matematică, la algebră şi geometrie 

Ghid Evaluare Naţională 2021. Cum se va desfăşura examenul de Capacitate

Piteşti


Ultimele știri
Cele mai citite