Detalii crunte despre criminalul care a îngrozit Argeşul. Ucigaşul vânzătoarei de la Stoeneşti mai are la activ două violuri, unul urmat de moartea victimei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul care, duminică, a înjunghiat-o mortal pe vânzătoarea unui magazin din comuna argeşeană Stoeneşti, le-a mărturisit poliţiştilor că, după crimă, a încercat să-şi pună capăt zilelor. Individual este recidivist şi, dacă se va dovedi că a avut discernământ, riscă să se întoarcă pentru tot restul vieţii în închisoare, acolo unde a mai petrecut 11 ani pentru un viol urmat de moartea victimei, plus alţi 6 ani pentru siluirea unei bătrâne.

Ultima victimă, Elena Vătăşescu, în vârstă 47 de ani, vânzătoare la un magazin din comuna argeşeană Stoeneşti, era o femeie la casa ei.  De ceva timp, Constantin Bragă, angajat fără forme legale la acelaşi magazin, îi tot făcea avansuri, dar femeia l-a refuzat categoric de fiecare dată. Ieri, bărbatul şi-a ieşit din minţi. A aşteptat ca cealaltă colegă, aflată pe aceeaşi tură să plece în pauza de masă, şi s-a năpustit cu un cuţit asupra victimei. 

A lăsat-o fără suflare, într-o baltă de sânge şi s-a ascuns la marginea satului

“Femeia asta era o doamnă extraordinar de cumsecad. Şi ea, şi băiatul ăsta care l-a angajat, s-au gândit că prăpăditul ăsta merită o şansă, un loc de muncă… Patronul dădea câteva milioane pe lună, doar ca să-şi facă şi el un rost, să înceapă o viaţă calumea. Dar uite că a mai nenorocit o familie”, a declarat pentru “Adevărul”, Ion Marin, primarul comunei Stoeneşti. Un copil care a intrat în magazin a fost cel care a făcut descoperirea macabră şi a alertat sătenii. Poliţiştii l-au găsit pe bărbat în pădure, cu ajutorul câinilor de la o stână. L-au dus la audieri, unde a mărturisit, printre altele, că a încercat să-şi pună capăt zilelor. 

Două violuri şi o crimă
 

Criminalul are 44 de ani, iar 17 dintre ei şi i-a petrecut după gratii, pentru două violuri, unul dintre ele urmat de moartea femeii abuzate. “E un recidivist aflat la a treia victimă. Prima dată a făcut 11 ani de puşcărie, după ce a siluit o femeie de la Malul cu Flori. A fost condamnat pentru viol ,deşi merita să facă puşcărie pentru omor, fiindcă  victima a murit ulterior. După anii de temniţă, toată lumea a zis că s-a potolit, dar nu! A mai violat o femeie, de data asta, o bătrână de 77 de ani, de la noi, de aici... Acum e trecută de optzeci şi ceva de ani, dar n-a uitat ce i-a făcut individul ăsta. A mai făcut 6 ani de închisoare şi pentru al doilea viol. Ieşise de puţin timp de după gratii... Până acum trei zile, fusese sub supraveghere, iar ieri a făcut grozăvia asta cumplită, de ne-a făcut cu totul de ruşine”, mai spune, pentru “Adevărul”, primarul de la Stoeneşti.

Edilul povesteşte că până şi părinţii criminalului erau terifiaţi de spaimă. „Imediat după crimă, am vorbit cu părinţii prăpăditului. Oamenii stăteau cu groază de teamă că oricând ar putea să-i omoare. Mi-au  zis clar că ei urmează!”, a mai povestit, pentru “Adevărul”, Ion Marin. Criminalul va fi evaluat psihiatric, iar dacă se va dovedi că a avut discernământ, riscă să se întoarcă pentru tot restul vieţii în închisoare.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite