Cum puteţi munci în Canada. Un consultant român acreditat de Guvernul canadian explică toate detaliile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iuliana Dună este consultant autorizat pe emigrare de 15 ani FOTO: arhiva personală
Iuliana Dună este consultant autorizat pe emigrare de 15 ani FOTO: arhiva personală

Consultant canadian de emigrare, avocat şi notar public, stabilită în Canada de peste 14 ani, Iuliana Dună este acreditată de Guvernul Canadian, fiind membru cu puteri depline a Consiliului de reglementare în domeniul emigraţiei.

Originară din Piteşti, Iuliana Dună este stabilită în Canada din 2007. Anterior a locuit în Belgia pentru câţiva ani. Din 2007 lucrează în domeniul imigraţiei în Canada. De asemenea a predat dreptul în imigrări la un Colegiu din oraşul Calgary. Pe lângă consultanţa în imigrări, Iuliana reprezintă clienţii în instanţă în domeniul Dreptului familei, Drept civil şi alte ramuri de Drept.

Este licenţiată în Drept la Universitatea Bucureşti (2001), având un Master în Drept la Universitatea din Anvers (Belgia) (2007), iar în 2013 a obtinut diploma de Consilier juridic şi Specialist în Emigrări, acordată de Ashton College, Vancouver. Are experienţă şi ca jurist în dreptul muncii, fiind specialist atât în legislaţia muncii, cât şi în legislaţia de emigrare.

Iuliana Dună este de mai mulţi ani directorul companiei Usha Immigration şi vorbeşte fluent engleza, franceza şi olandeza.

Imigraţia rămâne un proces important pentru economia şi societatea Canadei. Acest lucru a fost subliniat întotdeauna de premierul canadian Justin Trudeau, care a încurajat politicile de imigrare.

Canada a anunţat un nou plan istoric privind nivelurile de imigrare pentru perioada următoare, care include primirea a unui număr de 400.000 de imigranţi pe an, cel mai mare din istoria sa.

Sean Frase, Ministrul Imigraţiei şi Cetăţeniei a anunţat săptămâna trecută că vor fi schimbări majore începând din iulie anul acesta în ceea ce primeşte mai ales programele de rezidenţă permanentă. Ministrul actual continuă munca depusă de predecesorii lui în ceea ce priveşte primirea imigranţilor pentru a sprijini creşterea economică a Canadei şi recuperarea post-COVID-19. În acest fel s-au extins programe pilot pentru a primi refugiaţi prin programele de emigrare economică; probabil se vor identifica programe suplimentare pentru acordarea rezidenţei permanente pentru lucrătorii străini temporari”, explică Iuliana Dună pentru ”Adevărul”.

Cererile de emigrare în Canada au crescut mult în ultima vreme. ”Cererea pentru imigrare în Canada este foarte mare, inclusiv din partea românilor. Canada rămâne în continuare o ţară deschisă pentru imigranţi, cu multe oportunităţi. Românii în momentul de faţă trebuie să profite de faptul că nu au nevoie să aplice pentru permis de muncă prin ambasadă, şi în acest fel procedura de permis de muncă e mult simplificată. Dacă deja ai rezidenţă permanentă sau eşti cetăţean canadian, atunci poţi lucra în orice domeniu doreşti. Dacă însă vii cu un contract de muncă la o anumită companie, nu poţi lucra decât pentru acea companie şi în acea poziţie, până obţii rezidenţa sau ai un permis de muncă deschis”, adaugă Iuliana Dună.

Mai trebuie precizat că în ultima vreme costurile pentru procedurile de emigrare au fost mărite de către Guvernul canadian. În funcţie de program, aceste costuri variază de la câteva sute până la câteva mii de dolari canadieni per familie.

Vă mai recomandăm şi:

Toate secretele emigrării în Canada, explicate de un consultant român acreditat de Guvernul canadian: ce s-a schimbat, ce probleme apar 

Care este cel mai rapid program pentru a emigra în Canada. Un consultant român acreditat de Guvernul canadian explică toate detaliile

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite