Cu salariul micşorat, poliţiştii argeşeni sunt sfătuiţi să nu ia mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cms. şef Lucian Diniţă (Direcţia Poliţiei Rutiere) şi cms. şef Gabriel Constantin (DGA)
Cms. şef Lucian Diniţă (Direcţia Poliţiei Rutiere) şi cms. şef Gabriel Constantin (DGA)

O delegaţie formată din şeful Direcţiei Poliţiei Rutiere şi un reprezentant al Direcţiei Generale Anticorupţie au sosit ieri la Piteşti pentru a sta de vorbă cu poliţiştii rutieri.

Scopul vizitei a fost acela de a-i instrui pe subofiţeri şi ofiţeri în privinţa atitudinii pe care trebuie să o aibă în stradă şi a modului de aplicare a legii.


Un alt subiect adus în discuţie a fost corupţia. Coincidenţa face ca această temă să fie atinsă la o zi după ce Ministrul de Interne anunţa că le taie norma de hrană poliţiştilor cu peste 500 de lei şi în aceeaşi zi în care anunţa şi disponibilizarea a câtorva mii de angajaţi. 


Cazurile de luare de mită, în scădere

„Cu privire la diminuarea salariilor nu mă pot pronunţa. Noi trebuie să respectăm legea, dacă poliţistul nu respectă legea şi încalcă aceste principii trebuie să răspundă. Nu ştim dacă va creşte sau se vor diminua actele de corupţie, cert este că din statistici, în ultimele patru luni ale acestui an faptele de corupţie comise de poliţişti s-au diminuat. Aceleaşi rezultate în scădere s-au înregistrat şi anul trecut când poliţiştilor li se diminuase salariul. Noi funcţionarii publici, poliţiştii în general, profesia noastră ne obligă să respectăm legea şi să o aplicăm”, adeclarat comisarul şef Gabriel Constantin, reprezentantul DGA.


Poliţiştii rutieri sunt cei mai expuşi tendinţei de a lua mită, de aceea au fost sfătuiţi să refuze şpaga de la şoferi.


“Sunt cunoscute cazurile de corupţie sau, dacã vreţi, de înţelegere amiabilă între poliţisti şi şoferi. Printr-o mai bunã conduitã acestea pot fi eliminate. Noi am jurat sã respectãm legea şi sã o aplicãm, aşa cum e ea. Nu putem sã ne facem noi dreptate, de aceea nu vreau sã comentez nimic de tãiarea salariilor poliţiştilor“, a  declarat comisarul şef  Lucian Diniţă, şeful Direcţiei de Poliţie Rutierã.



Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite