Corpul de control al ministrului Sănătăţii vine astăzi la Piteşti pentru continuarea anchetei în cazul bebeluşilor cu SHU

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Concluziile Corpului de control al primului ministru arată doar probleme de ordin administrativ la Spitalul de Pediatrie Piteşti, nu şi cauzele îmbolnăvirilor.
Concluziile Corpului de control al primului ministru arată doar probleme de ordin administrativ la Spitalul de Pediatrie Piteşti, nu şi cauzele îmbolnăvirilor.

Primele concluzii ale Corpului de control al primului ministru sunt departe de a elucida cauza îmbolnăvirii în lanţ a bebeluşilor din Argeş. Verificările efectuate în perioada 18 - 26 februarie arată doar existenţa unor probleme de ordin administrativ la Spitalul de Pediatrie Piteşti.

Corpul de control al ministrului Sănătăţii vine astăzi la Piteşti pentru continuarea anchetei din Argeş în vederea clarificării următoarelor aspecte: care au fost măsurile (analize, diagnostic, internare etc.) luate de personalul medical din cadrul Spitalului de Pediatrie Piteşti şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti - Argeş cu privire la cazurile copiilor diagnosticaţi cu patologie digestivă; cauzele care au provocat apariţia patologiilor digestive la copiii din judeţul Argeş; cauzele care au provocat decesul copiilor din Argeş transferaţi la Spitalul Marie Curie; existenţa unor infecţii nosocomiale la spitalele din Argeş.

Între timp, numărul micuţilor internaţi în spitalele din Argeş cu scaune diareice creşte. Duminică, în judeţ erau spitalizaţi cu astfel de simptome 45 de copii. 

38 dintre micuţi sunt internaţi în Spitalul de Pediatrie din Piteşti. 26 dintre aceştia au vârste până în doi ani.

Alţi trei copii, toţi cu vârstă mai mică de doi ani, se află la Spitalul Municipal din Câmpulung Muscel-Pediatrie, şi tot trei (dintre care doi cu vârstă până în doi ani) – la  Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti-Secţia Boli Infecţioase.

Un alt bebeluş este internat în Spitalul Municipal din Curtea de Argeş la secţia Pediatrie.

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite